Rallibuumi tuules: Eestis peetakse esmakordselt kiiruskatsetega rattavõistlus

Postimees Sport
Copy
Eestvedaja Tanel Kangert
Eestvedaja Tanel Kangert Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Sel pühapäeval, 11. augustil toimub profirattur Tanel Kangerti eestvedamisel Pärnumaal Jõulumäel esmakordselt uue formaadiga rattavõistlus Gravel Grinder Estonia 2019.

 Võistluse 80 kilomeetrisel kogudistantsil on neli ajavõtuga kiiruskatset, mille vahel ülesõidud, erikatse ning meeleolukas toidupunkt kohalikus Lähkma külaseltsis. Eestis ei ole sellist kiiruskatsetega rattavõistlust varem korraldatud.

Gravel Grinderi idee autori EF Educationi profitiimis sõitva jalgratturi Tanel Kangerti sõnul aga ei olegi ürituse juures kõige olulisemaks osaks võistlus ise. «Meie ürituse põhieesmärgiks on tuua kokku tõelised rattafännid, kuid mitte ainult võistlema vaid ka koos aega veetma. Seetõttu algab meie üritus juba eelmisel õhtul, kui rahvas koguneb, grillime koos, vaatame spordidokumentaale, ajame rattajuttu ning ööbime Jõulumäe Tervisespordikeskuse juures ilusate männipuude all telklas. Oodatud on ka võistlejate pered ja sõbrad, kellele on samuti programm ja kõik Jõulumäe spordiatraktsioonid saadaval.»

Esmakordselt Eestis on tegemist kiiruskatsetega rattavõistlusega, mis sarnaneb rallimaailmast hästituntud formaadiga. Ürituse peakorraldaja Aigar Raja kinnitusel on rada mitmekülgne ja näitab piirkonna kaunist loodust, samas jõukohane ka pühapäevasõitjatele. «Gravel Grinderi rada on kokku umbes 80 kilomeetrit pikk ning lookleb läbi metsade, üle luidete, mööda külateid ja kruusaradasid. Neli kiiruskatset võimaldavad ratturitel soovi korral ennast omavahel proovile panna, vahesõitude ajal aga saab lihtsalt sõpradega järgmisesse starti kulgeda ja ümbrust nautida,» kirjeldas Raja.

Üritusel on Kangerti idee kohaselt eritähelepanu ka toitlustusel. «Soovime oma võistlusel pakkuda osalejatele elamust ka toitlustusega ning pakkuda sööke-jooke, mida tavaliselt rattavõistlustel ei ole. Näiteks hommikul enne starti on võistlejatel võimalik äratada ennast õige barista tehtud kohviga, võistluse toidupunktis pakuvad kohalik Lähkma külaseltsi rahvas värskeid pannkooke ja muid hõrgutisi ning finišis ootab lõpetajaid Food Studio food truck ning kosutav karastusjook või alkoholivaba õlu.»

Võistluse start antakse pühapäeval, 11. augustil kell 10.30 Jõulumäe Tervisespordikeskuses. Autasustatakse kolme üldarvestuse parimat meest ja naist ning etappide võitjaid. Osalejatele jagatakse välja ka mitmeid loosiauhindu. Autasustamine toimub kell 16.15 võistluskeskuses Jõulumäe Tervisespordikeskuse ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles