Video: Jaapanis suleti toidukauplus, mille riiulite vahel sibas kümneid rotte

Inna-Katrin Hein
Copy
Tokyos Shibuyas asuv FamilyMart toidukauplus
Tokyos Shibuyas asuv FamilyMart toidukauplus Foto: YURIKO NAKAO / REUTERS/Scanpix

Jaapani pealinnas Tokyos asuv FamilyMart toidukauplusteketti kuuluv pood suleti pärast seda, kui avalikusse jõudsid külastajate tehtud videod, millel on näha kaubariiulitel kümneid rotte sibamas.

FamilyMart, millel on Jaapanis 14 000 poodi teatas, et Shibuyas asuv pood suleti näriliste invasiooni tõttu ja nad vabandavad klientide ees, teatab theguardian.com.

«Vabandame, et kliendid pidid sisseoste tehes näriliste tõttu ebamugavust tundma,» teatasid firma esindajad.

Nad lisasid, et see pood vaadatakse üle ja puhastatakse korralikult närilistetõrje poolt. Kõik poes olevad kaubad lähevad hävitamisele.

Lisati, et kuna nimetatud kauplus asub kohas, kus on teadaolevalt palju rotte, siis kaalutakse selle poe sulgemist. 

Jaapani sotsiaalmeediasse jõudnud ühelt videolt on näha, kuidas närilised jooksevad karastusjookide külmiku peal, mööda seinu ja sularahaautomaadil.

Teisel videol on neid näha leiva- ja saiariiulitel oma nina välja pistmas.

Rott Tokyos Shinbashi piirkonnas kuulsa Tsukiji kalaturu lähedal
Rott Tokyos Shinbashi piirkonnas kuulsa Tsukiji kalaturu lähedal Foto: KAZUHIRO NOGI / AFP/Scanpix

6. augustil Youtube’i jõudnud videoid on vaadatud üle 5 miljoni korra.

Jaapan on tuntud oma korra ja puhtuse poolest, kuid sel aastal on sotsiaalmeediasse jõudnud mitu videot, millel on näha, et mitte kõikides toidupoodides ja söögikohtades ei ole puhas ja korras.

Selle aasta veebruaris vallandas FamilyMart töötaja, kes tegi endast video, millel ta kaupluses olnud toiduaineid lakub.

Hiljuti jõudis avalikusse video, millel sushisöögikohtade keti Kura Sushi töötaja viskab osa kalast prügikast, kuid siis õngitseb selle sealt välja ja jätkab sushi tegemist.

Märtsis sulges restoranidekett Ootoya lühiajaliselt kõik oma 350 söögikohta, kuna ilmnes, et Osakas oli üks töötajatest toidu juures alasti ja tegi sellest video. Kõik selle restoraniketi töötajad saadeti hügieenikoolitusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles