Bolt hülgas Pariisi

Copy
Bolti elektrilised tõukerattad.
Bolti elektrilised tõukerattad. Foto: Bolt

Transpordiplatvorm Bolt lõpetas juulis tiheda konkurentsi, vandaalitsemise ja segase seadusandluse tõttu Pariisis elektriliste tõukerataste renditeenuse ja toimetas sealt ära oma 1000 ratast.

Bolt ei plaani Pariisist aga lõplikult lahkuda, vaid ootab esialgu olukorra paranemist, jätkuvalt saab rakenduse vahendusel tellida autosid. «Ootame, kuni turg selgineb, ja kaalume siis tagasi tulemist, täpset aega on hetkel keeruline ennustada,» ütles ettevõtte meediasuhete juht Karin Kase BNS-ile.

Kase sõnul teistes linnades selliseid probleeme ei esine. «Tõukerataste rendiga tegeleme hetkel 6 linnas - Tallinn, Pärnu, Riia, Vilnius, Kaunas ja Madrid. Nendes linnades läheb kõik hästi ja inimesed käivad ratastega vastutustundlikult ümber,» lisas ta.

Pariis oli esimene linn, kus ettevõte mullu sügisel elektriliste tõukerataste jagamise teenuse käivitas. Tänavu kevadel andis Pariisi ringkonnakohus ettevõttele Bolti kaubamärgi kasutamise õiguse, jättes sellest ilma Usain Boltiga seotud teise elektriliste tõukerataste rendi firma Bolt Mobility.

Bolt, endise nimega Taxify, tegutseb praegu rohkem kui 30 riigis. Suve lõpus käivitab ettevõte ka toidu kojuveo teenuse, esimesena testib Bolt seda Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles