Saaremaa võrkpalliklubi tõi meeskonda Kuuba koondislase

Postimees Sport
Copy
Saarlaste uus täiendus
Saarlaste uus täiendus Foto: Saaremaa Võrkpalliklubi

Saaremaa Võrkpalliklubi lõi uueks hooajaks käed kuubalasest nurgaründaja Javier Jimenez'iga. 

29-aastane saarlaste uus täiendus on esindanud 6 aastat Kuuba koondist ja teinud kaasa 107 mängus. 2016. aasta Rio olümpial oli Saaremaa uus 198 cm pikkune mängumees ka koondise kapteni rollis. Lisaks kodumaisele liigale on Jimenez mänginud Argentiinas, Kreekas (Paok Salonik, kus ta valiti liiga kõige väärtuslikumaks mängijaks) ja Itaalias (Molfeta).

Saarlased said mängija tausta kohta infot Eesti koondise peatreenerilt.

«Saime väga positiivse tagasiside mängija kohta ka koondise treenerilt Cretu`lt, kes on Javieri tegemistega juba varasemalt kursis olnud».

Jimenez alustas esmaspäeval treeninguid koos ülejäänud meeskonnaga.

Lisaks Jimenez'ile liituvad sel nädalal Saaremaa treeningutega ka sidemängija Reto Giger ja diagonaalründaja Daniel Maciel. Rauno Tamme ja Beau Graham liituvad meeskonnaga septembris, kui koondisesuvi on lõppenud.

Javier Jimenez andis Saaremaa klubile ka ennast tutvustava intervjuu:

Miks sa valisid uueks hooajaks just Saaremaa Võrkpalliklubi ja palju sa Eesti võrkpallist ennem teadsid?

Kuna tunnen teie koondise treenerit Cretu`t, siis tema rääkis mulle klubi kohta positiivset ja julgustas liituma. Eesti koondise vastu olen ma varem ka mänginud ja eestlased jätsid mulle väga positiivse mulje.

Mis on sinu isiklikeks eesmärkideks järgmisel hooajal?

Mul on alati endale kõrged eesmärgid seatud. See hooaeg ei ole selles osas erinev. Soovin aidata meeskonda maksimaalselt nii mänguliselt, kui emotsionaalselt ja saavutada klubi seatud eesmärgid.

Mida sa pead enda tugevusteks nurgaründajana?

Minu filosoofia võrkpallurina on, et parim viis meeskonda aidata on olla väljakul agressiivne ja võitle. Ja ma usun, et minu tugevuseks on mitmekülgsus rünnakul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles