Kim Kardashiani võitlus vabastas vanglast mõrtsuka

Copy
Teismelisena mõrva sooritanud Cyntoia Brown pääses tänu avalikkuse üleskutsetele vabadusse.
Teismelisena mõrva sooritanud Cyntoia Brown pääses tänu avalikkuse üleskutsetele vabadusse. Foto: Lacy Atkins / AP / Scanpix

Ameerika Ühendriikides pääses vanglast naine, kes 2004. aastal alaealisena tappis temalt seksi ostnud mehe. Naise vabastamise nimel võtsid häälekalt sõna mitmed kuulsused, teiste seas Kim Kardashian ja Rihanna.

Tänaseks päevaks 30-aastase Cyntoia Browni juhtum pälvis rahvusvahelist tähelepanu, sest kuigi naine sooritas 2004. aastal mõrva, peeti talle määratud eluaegset vanglakaristust ülekohtuseks.

Põhjuseks asjaolu, et naine oli inimkaubanduse ohver, kes tappis temalt seksi ostnud 43-aastase kinnisvaramaakleri enesekaitseks. Nimelt kinnitas Brown kohtus, et nägi meest relva välja võtmas ja kartis, et ta kavatsetakse tappa. Ta haaras relva enda kätte ja tulistas meest.

Naise vabastamise eest seisis häälekalt Kim Kardashian, kes võttis Browni saatuse teemaks isegi president Donald Trumpiga kohtudes. Lisaks andis Kardashian oma advokaadile ülesande uurida, millist seadusemuudatust oleks vaja, et Browni ja teisi sarnase saatusega inimesi aidata. 

Kevadel otsustas Ameerika Ühendriikide Tennessee osariigi kuberner Bill Haslam naisele armu anda, sest pidas talle määratud karistust liiga karmiks. 

15 vanglas veedetud aasta jooksul on Brown omandanud kõrghariduse ja seetõttu pidas kuberner õiglaseks, et talle antakse võimalus alustada uut elu. Siiski jääb ta vabaduses kandma 10 aasta pikkust tingimisi karistust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles