Valitsuse saja ametis oldud päeva jooksul on peaminister Jüri Ratas silma paistnud valitsusjuhina, kes on pidanud korduvalt ekrelastest võimuliitlasi korrale kutsuma, nende tegusid ja ütlemisi siluma. Järgnevalt on avaldatud kümme märgilist seika. 

«Kui vaadata seda, mida see valitsus on esimese saja päevaga korda saatnud, siis teame rohkem räuskamisest ja solvamisest. Ja ka vabandamisest. Aga me ei tea väga palju tegudest,» märkis Reformierakonna juht usutluses ERRile

Päeva karikatuur 
Päeva karikatuur Foto: Urmas Nemvalts

Jüri Ratase teine valitsus andis ametivande sada päeva tagasi, 29. aprillil. Pidulikku päeva varjutasid perevägivalla kahtlused minister Marti Kuusiku ümber. Kuusik sai ametis olla vaid ühe päeva, kui teatas tagasiastumisest. Nüüdseks on Kuusiku kriminaalasi saadetud kohtusse.

Valitsuse saja tööpäeva jooksul on toimunud ka üks umbusaldamiskatse, mis läbi ei läinud ning siseminister Mart Helme jäi ametisse.

Meeleolud ametivande andmise päeval, 29. aprillil. 

Uue valitsuse ministrid on keskerakondlased peaminister Jüri Ratas, haridus- ja teadusminister Mailis Reps, majandus- ja taristuminister Taavi Aas, riigihalduse minister Jaak Aab, sotsiaalminister Tanel Kiik, Isamaasse kuuluvad kaitseminister Jüri Luik, justiitsminister Raivo Aeg, välisminister Urmas Reinsalu, rahvastikuminister Riina Solman ja kultuuriminister Tõnis Lukas ning Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esindajad siseminister Mart Helme, rahandusminister Martin Helme, keskkonnaminister Rene Kokk, maaeluminister Mart Järvik ning väliskaubandus- ja IT-minister Kert Kingo. 

Kommentaarid (7)
Copy