Kreetal leiti arvatavasti kadunud teadlase surnukeha

Copy
Kreetal kadunuks jäänud USA teadlane Natalie Christopher.
Kreetal kadunuks jäänud USA teadlane Natalie Christopher. Foto: BRYAN PEAZON / AFP / SCANPIX

Kreeta politsei teatas, et leidis täna naise surnukeha, kes võib olla esmaspäevasel jooksuringil kadunuks jäänud astrofüüsik. Vaid kuu aja eest leiti surnuna kadunuks jäänud Briti teadlane.

USA turisti Natalie Christopheri kadunuks jäämise järel algas Ikaria saarel esmaspäeval suuremahuline õhu-, maa- ja veeotsingute operatsioon.

35-aastase astrofüüsiku kadumisest teatas reisil kaasas olnud partner, kes ei leidnud Christopheri esmaspäeva hommikul nende majutusasutusest.

Christopher oli öelnud varem, et läheb jooksma, kuid pärast seda, kui naine ei olnud mitme tunni möödudes tagasi jõudnud ega telefonile vastanud, teatas partner naise kadumisest.

Politsei ei kinnitanud, et täna leitud surnukeha on Christopheri oma, samuti ei andnud politsei asja kohta täiendavat informatsiooni.

Küprosel elanud paar oli läinud Kreetale kolmepäevase reisile ja pidid esmaspäeval koju naasma.

Otsingud on keskendunud Ikaria saare kagurannikule pärast seda, kui sealt tuvastati arvatavasti naise mobiiltelefoni signaal. Täna teatasid korrakaitsejõud, et naise telefon on välja lülitunud.

Paari majutanud asutuse omaniku Vassilis Theodorakise sõnul otsis politsei põhjalikult läbi kaks võimalikku jooksumarsruuti, mille naine võis esmaspäeval ette võtta.

«Üks viib randa ja on ligipääsetav autoga ning on lihtne rada kogenud jooksjale, nagu see naine väidetavalt oli. Teine rada viib mägiküla suunas ja sel on mõned keerulised kohad,» märkis Theodorakis.

Pühapäeval mõned tunnid enne kadumist postitas Christopher Facebooki puhkusepilte.

Täna hommikul teatas kohalik politsei, et otsingutele on kaasatud ka Kreeka kaitseministeerium.

Juuli alguses jäi Kreetal samuti jooksuringi ajal kadunuks USA teadlane Suzanne Eaton, kes oli tulnud saarele konverentsi asjus. Hiljem tunnistas naise mõrva üles 27-aastane kohalik mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles