Malis alustas teenistust uus Eesti üksus

Postimees
Copy
Malis võttis teenistuse üle jalaväerühm Estpla-32.
Malis võttis teenistuse üle jalaväerühm Estpla-32. Foto: Kaitsevägi

Eelmisel nädalal Gao sõjaväebaasi saabunud jalaväerühm Estpla-32 võttis täna vastutuse üle seni Malis teeninud jalaväerühmalt Estpla-30.

«Meie Malisse roteerumine ja vastutuse üle võtmine sujus tänu eelnevale kontingendile ja kodustele logistikutele sujuvalt. Eelmised rotatsioonid on teinud head tööd ja nii operatsiooni Barkane kui lahingugrupi Bellface ülema sõnutsi on eestlaste julgus ja professionaalsus seadnud lati kõrgele. Ootan ka meie üksuselt vähemalt eelmistega sama taseme hoidmist,» ütles operatsioonil Barkhane teenistust alustanud kontingendi vanem major Raido Jõgi.

Jalaväerühma Estpla-32 ja toetuselemendi liikmete teenistus Malis algas sisseelamisperioodiga, mille jooksul tutvustas aprillis Aafrikas teenistust alustanud Estpla-30 uuele üksusele baasi reegleid, töörütmi, ülesannete spetsiifikat ja üldist eluolu. Pärast mõnepäevast tingimustega harjumist ja varustuse lahti pakkimist toimus kahe rühma vaheline ülesannete järk-järguline üle andmine.

Tänasest asub Estpla-32 patrullima Gao linnas ja selle lähiümbruses, mehitama baasi pääslaid ja vaatlusposte ning täitma kiirreageerimisüksuse ülesandeid. Jalaväerühm Estpla-30 ja toetuselement alustavad varustuse hooldamise järel kodumaale naasmise ettevalmistustega.

Prantsusmaa mässutõrjeoperatsioon Barkhane eesmärk on toetada viie Saheli regiooni riigi (Mauritaania, Mali, Burkina Faso, Niger, Tšaad) võitlust islamiäärmuslastega ja anda seeläbi panus Euroopa-suunalise ebaseadusliku immigratsiooni ja inimkaubanduse tõkestamiseks. Lisaks Eestile toetab operatsiooni Suurbritannia transpordihelikopteritega ja Hispaania õhuväekomponendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles