Mehhiko narkokartell külvas hirmu sillal rippuvate surnukehadega

Copy
Mehhiko sõjaväelane.
Mehhiko sõjaväelane. Foto: FRANCISCO ROBLES / AFP / Scanpix

Mehhiko Michoacáni osariigi linnast leiti eile pärast rivaalitsevate narkojõukude kokkupõrkeid 19 moonutatud surnukeha, teatas osariigi prokurör. 

Mõned Uruapani linnas leitud surnukehad olid tükkideks lõigatud, teised aga rippusid sildade küljes. Mõnel surnukehal olid kuulihaavad.

«Erinevate kuritegelike rühmituste kohalike rakukeste vahel käib sõda. Nad võitlevad territoriaalse kontrolli pärast uimastite tootmiseks, jaotamiseks ja tarbimiseks,» lausus Michoacáni peaprokurör Adrián López.

Veretöö eest võttis vastutuse üha võimukamaks muutuv narkokartell nimega Jalisco uue põlvkonna kartell, mis püstitas surnukehade juurde suure valge sildi kirjaga: «Armsad inimesed, jätkake oma igapäevatoiminguid.» Sõnumi all olid kartelli initsiaalid CJNG.

Mehhiko kartellide uurija Falko Ernst ütles, et veretöö eesmärk oli hirmutada konkureerivate kartellide liikmeid ja nende peresid, aga ka Mehhiko võime.

Lisaks uimastikauplemisega seotud võimuvõitlusele konkureeritakse piirkonnas ka avokaadoäri tõttu, sest tegemist on äriga, mis toob igal aastal sisse umbes miljard dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles