Trump nimetas uue USA luurekoordinaatori kohusetäitja

BNS
Copy
Joseph Maguire
Joseph Maguire Foto: NICHOLAS KAMM / AFP

USA president Donald Trump teatas neljapäeval luurekoordinaatori (DNI) asetäitja tagasiastumisest ja määras uue DNI tulevase kohusetäitja. 

Praegune DNI asetäitja Sue Gordon, kes töötas enne 15. augustil luurekoordinaatori ametist lahkuva Dan Coatsi asetäitjaks saamist 25 aastat USA Luure Keskagentuuris (CIA), pidi saama Coatsi järel DNI kohusetäitjaks. 

«Sue Gordon on pika ja silmapaistva karjääriga suurepärane professionaal. Ma olen viimasel kahel aastal Sue'd hästi tundma õppinud ja mul on tekkinud tema vastu suur austus,» kirjutas Trump Twitteris. 

«Sue on teatanud, et lahkub 15. augustil, mis langeb kokku Dan Coatsi erruminekuga,» lisas president. 

Paar minutit hiljem säutsus Trump, et esitab DNI kohusetäitjaks USA mereväe eruviitseadmirali ja riikliku terroritõrjekeskuse (NCTC) praeguse direktori Joseph Maguire'i. 

«Mul pole mingit kahtlust, et ta saab oma ametis hästi hakkama,» kirjutas president. 

Trump teatas Coatsi tagasiastumisest juuli lõpus ning presidendi esimene valik järgmiseks DNI-ks oli vabariiklasest esindajatekoja liige John Ratcliffe. 

Ühendriikide luurekogukonnas töötamise kogemuseta Ratcliffe, kelle kandidatuuri suhtusid umbusklikult nii demokraadid kui ka avalikkus, loobus Trumpi ettepanekust avalikkuse survel.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles