Tüli aktsionäride vahel: Maag paiskas kolmandiku Nõo Lihatööstusest müüki

PM Majandus
Copy
Nõo Lihatööstust, millest kolmandiku pani Maag Grupp enampakkumisele.
Nõo Lihatööstust, millest kolmandiku pani Maag Grupp enampakkumisele. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Maag Grupp on pannud avalikule enampakkumisele kogu enda osaluse Nõo Lihatööstuses, kelle teiste omanikega on pikemat aega kerinud tüli, kirjutab Äripäev.

Ettevõtete kaudu Maag Grupile kuuluv OÜ Karukoobas kuulutas välja Nõo Lihatööstuse aktsiate kirjaliku enampakkumise.

Enampakkumisel on 1524 aktsiat, mis moodustab 29,0286 protsenti ettevõtte aktsiakapitalist, pakkumise tähtaeg on 30. august, vahendab Äripäev.

Postimees kirjutas möödunud nädalal, et Nõo lihatööstus sai kümme aastat kestnud äritülis vahevõidu: Tartu maakohus ei rahuldanud konkurendi, Rannarootsi lihatööstuse tütarfirma Karukoobas OÜ hagi kolme Nõo lihatööstuse nõukogu liikme tagasiastumiseks.

Nõo Lihatööstuse asutaja ja juhi Toomas Kruustüki sõnul on konkurent ennast ettevõttesse sisse söönud selleks, et see asutajatelt vaenulikult üle võtta.

«Nende soov on meid üle võtta, nad on teinud seda kümme aastat. Siiamaani pole nad seda kohtu kaudu suutnud, nüüd asusid nõukogu kallale,» rääkis Kruustük.

Maag Grupi omanike ringi kuuluv Roland Lepp ütles aga, et Kruustük on lubanud mitmel korral nende oslause ära osta, kuid jutuks on see jäänudki.

1992. aastal asutatud AS-i Nõo Lihatööstus põhitegevuseks on lihasaaduste tootmine ja turustamine. Ettevõtte asutajatele kuulub 70,97 protsenti aktsiakapitalist. Maag Grupil on läbi valdusfirma Karukoobas OÜ 29,03 protsenti aktsiatest.

Mullu oli lihatööstuse käive 31,4 miljonit eurot ja puhaskasum 1,9 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles