5 nõuannet, et ripsmed oleksid terved

Naine
Copy
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn Foto: / ©The Image Works / TopFoto

Võluv pilk teeb relvituks. Alahinnata ei saa ka tervete ripsmete rolli. 

Esimene ja kõige tähtsam nõuanne on joosta uue ripsmetuši järele, juhul kui oled unustanud, mis ajast sul see ripsmetušš kotis on.

Väldi veekindlat ripsmetušši

Veekindel ripsmetušš pole asjata väga vastupidav. Sest õigupoolest on ta vaid pulmadeks ja rannapuhkuseks mõeldud. Sageli kipuvad mõningad ripsmekarvad just veekindla tuši eemaldamisel lahkuma. Ripsmetuši intensiivne hõõrumine silma ümber tekitab ka punetust silmade piirkonnas. Seepärast vali igapäevaseks kasutuseks veidi leebem ja säästvam ripsmetušš.

Pane kontaktläätsed õigesti silma

Kui sa kannad iga päev kontaktläätsi, tead probleemi omast käest: läätsede korralikuks silmapanekuks hoitakse tavaliselt ülemisest ripsmeäärest, et silmad oleks piisavalt hästi lahti. Seejuures kipub aga jälle mõni ripse kaotsi minema. Et seda tulevikus enam ei juhtuks, hoia tulevikus ülemise ripsmekaare asemel lau alumist äärt.

Kasuta ripsmekoolutajat enne tušši

Kasuta ripsmekoolutajat alati vaid vahetult enne ripsmete värvimist, muidu tekib murdumisoht. Tušš muudab ripsmed tugevaks ja kõvaks. Kui sa koolutad neid pärast värvimist ülespoole, on neil väga kerge murduda.

Vaheta oma ripsmetušši korrapäraselt

Mitte ainult  su ripsmed pole sulle tänulikud, kui vahetad iga paari kuu tagant ripsmetušši. Mida kauem kasutad ühte ripsmetušši, seda rohkem  koguneb pisikuid ja baktereid tuubi. Sellest siis need punetused, sügelused ja isegi nn liivatera tunne silmades.

Puhasta oma ripsmeid õigesti

Kui sa iga päev oma nägu ei puhasta, tuleb arvestada ummistunud pooride ja vinnidega. Sama lugu on ripsmetega: kui hoiad kokku igapäevase õrna puhastuse arvelt, võivad ripsmete rasunäärmed ummistuda. Sellest omakorda võivad tekkida põletikud, ripsmed välja langeda või kasvada erinevas suunas, kirjutab Freundin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles