EM-finaalturniiriks valmistuv Eesti naiste võrkpallikoondis peab kaks kontrollmängu Rakveres

Postimees Sport
Copy
Paremal võrkpallinaiskonda kuuluv Kertu Laak.
Paremal võrkpallinaiskonda kuuluv Kertu Laak. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Euroopa Meistrivõistluste finaalturniiriks valmistuv Eesti naiste rahvuskoondis peab sel laupäeval ja pühapäeval Rakveres kaks kontrollmängu Šveitsi naiskonna vastu. Mõlemal päeval algab mäng kell 17:00, võrkpallihuvilistele on mängu vaatamine Rakvere spordhoones tasuta.

Täpselt kaks nädalat on jäänud meie naiskonna jaoks EM-finaalturniiri alguseni, 23. augustil mängivad meie neiud Budapestis oma esimese alagrupimängu võõrustajate naiskonna vastu. Ettevalmistuse viimast etappi alustatakse kahe kontrollmänguga kodus, vastaseks eelmise aasta Hõbeliigast tuttav Šveits, keda suudeti siis kaks korda võita.

Uurisime rahvusnaiskonna peatreenerilt Andrei Ojametsalt kuidas senine ettevalmistus on kulgenud ja mida oodata kontrollmängudest.

«EM-iks valmistumine on kulgenud plaanipäraselt, esimesed kaks nädalat tegime tööd suurema seltskonnaga, peale seda lubasin mõned nooremad mängijat puhkusele, nii et tänaseks on meid grupis veel 15 mängijat. Igal juhul kiidan noori Kätriin Põldu, Eva-Liisa Kuivoneni ja Karoliina Kibbermanni, kes väga tublisti selle tsükli kaasa tegid ja koondise ettevalmistusse oma panuse andsid. Nemad saavad kindlasti tulevikus veel võimalusi koondises kaasa lüüa,» selgitas peatreener Andrei Ojamets senist treeningute käiku ja tehtud valikuid. 

«Kontrollmängudes Šveitsi vastu keskendume koostöö lihvimisele ja põhilistele mänguelementidele. Me pole füüsiliselt väga võimsad, seepärast on meie mängudes kõige tähtsamad esimene ja teine puude, sest nende kvaliteet loob võimaluse edukateks rünnakuteks. Kui pikad ja jõulised naiskonnad suudavad hästi rünnata ka raskeid palle, siis meie õnnestumiste eelduseks on kvaliteetne platsimäng ja distsipliin. Seda tahangi nendel kahel päeval Rakveres näha,» lisas Ojamets konkreetsete eesmärkide kohta.

Rahvusnaiskonna mängijad 10. ja 11. augustil Šveitsi vastu: Nette Peit, Anu Ennok, Kristiine Miilen, Ingrid Kiisk, Hanna Pajula, Eliisa Peit, Liis Kullerkann, Eliise Hollas, Julija Mõnnakmäe, Kaisa Bahmatšev, Kertu Laak, Kristel Moor, Kadi Kullerkann, Kristi Nõlvak, Nathalie Anett Haidla.

Eesti naiskonna viimased mängud Šveitsi vastu (mõlemad Euroopa Hõbeliiga alagrupiturniiril):

23. mail 2018 Rakveres Eesti võitis 3:2

3. juunil 2018 Šveitsis Thônexis Eesti võitis 3:1

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles