Ebaõnn: välgunool pani kustutatud Vene relvalaos laskemoona uuesti plahvatama

Copy
Vene relvajõudude demineerija tassimas ära laskemoona, mis Atšinski lähedal asuvas relvalaos esmaspäeval kärgatanud plahvatustes seiklema läks.
Vene relvajõudude demineerija tassimas ära laskemoona, mis Atšinski lähedal asuvas relvalaos esmaspäeval kärgatanud plahvatustes seiklema läks. Foto: Sputnik / Scanpix

Venemaal pani välgunool täna uuesti plahvatama laskemoona Krasnojarski krais Atšinski linna juures asuvas relvalaos, mis esmaspäeval põlema läks ja teisipäeval kustutatud saadi, teatas Kesksõjaväeringkond.

Arstide teatel on haiglasse toimetatud kaheksa inimest. 

«Plahvatuse põhjustas välgulöök,» teatas sõjaväe pressiteenistus.

Esmaspäeval puhkenud tulekahju kahjustas laskemoonaladu ning muu hulgas «viis rivist välja hoiustamisrajatiste piksevardad», lisas teenistus.

Krasnojarski piirkondliku valitsuse teatel kärgatas plahvatus varasemas tulekahjus kannatada saanud laskemoona kahjutustamise ajal.

«Demineerimise ning Kamenkas toimunud hädaolukorra järelmite kõrvaldamise käigus plahvatas üks mürsk.»

Varem ütles üks allikas, et Atšinski lähedal asuvas laos kärgatas välgutabamuse järel kaks plahvatust.

Piirkonna valitsuse teates välgunoolt ei mainitud. Küll aga öeldi, et plahvatust ning kiirelt halvenevat ilma silmas pidades otsustasid nad viia Kamenka küla elanikud ajutiselt Malinovkasse.

Laohoones 5. augustil puhkenud tulekahju ja kärgatanud plahvatuse tagajärjel sai surma üks ja viga 13 inimest. Neist neli on jätkuvalt haiglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles