Marokost tuuakse ära tapmisähvardusi saanud Belgia neiud (3)

Copy
Maroko terrorismivastase võitluse eriüksuse sõdurid valves juurdlusbüroo hoone ees.
Maroko terrorismivastase võitluse eriüksuse sõdurid valves juurdlusbüroo hoone ees. Foto: Abdeljalil Bounhar/AP

Marokost tuuakse ära tapmisähvardusi saanud kolm Belgia neiut, kes töötasid koolivaheajal riigis vabatahtlike abitöötajatena, teatasid reedel reisikorraldajad ja võimuesindajad.

Kohalik kooliõpetaja kaebas naiste peale, sest nad kandsid lühikesi pükse ehitustöödel, kus rajati teed riigi lõunaosas asuvasse Adari külla.

Mees kutsus hiljem sotsiaalmeedias inimesi üles naistel päid maha raiuma ja üks kohalik rahvaesindaja kritiseeris neid kohatu riietuse pärast. Naiste riietuse kohta võeti innukalt sõna ka mitmetes kohalikes väljaannetes ja sotsiaalmeedias.

Maroko politsei teatel on kooliõpetaja vahistatud ja teda ootab süüdistus terrorirünnakule õhutamises.

Maroko kohus mõistis juulis kolm islamiäärmuslast kahe skandinaavlanna mõrva eest surma. Islamistid võtsid mullu detsembris Marokos matkal olnud noortel naistel pea maha.

Arvatav jõugujuht Abdessamad Ejjoud ja tema kaks kaaslast said maksimaalse karistuse 24-aastase taanlanna Louisa Vesterager Jesperseni ja 28-aastase norralanna Maren Uelandi jõhkra tapmise eest.

Belgia naised olid vabatahtlikult liitunud Bouworde abiorganisatsiooni vabatahtlike rühmaga, milles oli 40 inimest. Bouworde teatas, et tühistab vahejuhtumiga seoses kõik oma laagrid Marokos.

«Meile on soovitatud, et me ei saadaks rohkem noorterühmi Marokosse. Me kavatseme seda soovitust järgida ja me tühistame ka ülejäänud laagrid Marokos,» kirjutas Bouworde oma internetiküljel.

Organisatsiooni teatel on Maroko võimuesindajad siiski kinnitanud, et suudavad inimeste turvalisust tagada.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles