Troopiliseks tormiks nõrgenenud Lekima on nõudnud Hiinas 33 inimelu

Copy

Kagu-Hiinas Shanghai lähistel eile varahommikul supertaifuunina maabunud Lekima tapetute arv on tõusnud 33 inimeseni ning kadunud on 16 inimest, vahendas riigimeedia täna.

Lekima maabus Zhejiangi provintsis laupäeval kell 1:45 (Eesti aeg 21.45 reedel) tuulekiirusega kuni 52 meetrit sekundis.

Supertaifuuni Lekima tekitatud lained Zhejiangi provintsis.
Supertaifuuni Lekima tekitatud lained Zhejiangi provintsis. Foto: AFP / Scanpix

Tänase seisuga on torm jõudnud provintsis kahjustada rohkem kui 189 000 hektari jagu viljasaaki ning üle 36 000 kodu. Ametnike hinnangul on torm tekitanud majanduslikku kahju 16,6 miljardi jüaani (2,1 miljardi euro) eest, teatas riiklik uudisteagentuur Xinhua.

Ainuüksi Linhai linnas, kus varises kokku 183 maja ja sai kahjustada üle 600 sõidutee, ulatub kahju 2,1 miljardi jüaanini.

Enamik hukkunutest said surma Zhejiangis Yongjia maakonnas Wenzhou sadamalinna lähistel, kus maalihe blokeeris jõe, mis seejärel tõusis 10 minutiga rohkem kui 10 meetrit. Vesi ujutas üle kodud ning tappis vähemalt 23 inimest.

Ülejäänud hukkunud surid mujal Zhejiangis, ühest hukkunust teatati ka kõrvalasuvas Anhui provintsis.

Zhejiangi ametnike sõnul on kadunud veel 16 inimest.

«Praegu käivad otsimis- ja päästetööd erinevates piirkondades,» teatasid võimud sotsiaalmeediasaidil Weibo.

Enne taifuuni saabumist evakueeriti üle miljoni inimese, vahendas Xinhua, lisades, et Shanghais evakueeriti 253 000 inimest.

Riigitelevisiooni teatel tühistati Shanghais, Pekingis ja teistes linnades üle 3200 lennu ning osa rongiliiklusest pandi seisma. Shanghais peatati ka kiirrongiühendus Pudongi lennujaamaga.

Täna hommikul liikus troopiliseks tormiks nõrgenenud Lekima mööda Hiina idarannikut Shanghaist põhjapool asuvasse Jiangsu provintsi ja peaks hiljem jõudma Shandongi provintsi. Mõlemas on välja antud kõrgeima taseme hoiatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles