Trumpi sõnul vabandas Kim raketikatsetuste pärast (1)

Copy
Ameerika Ühendriikide president Donald Trump rääkis eile ajakirjanikega enne Valgest Majast lahkumist Washington DC-s. Trump ütles eile, et sai Põhja-Korea juhilt Kim Jong Unilt "ilusa" kirja.
Ameerika Ühendriikide president Donald Trump rääkis eile ajakirjanikega enne Valgest Majast lahkumist Washington DC-s. Trump ütles eile, et sai Põhja-Korea juhilt Kim Jong Unilt "ilusa" kirja. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA

USA president Donald Trump märkis laupäeval, et Põhja-Korea liider Kim Jong-un vabandas viimaste raketikatsetuste pärast ja avaldas soovi taasalustada tuumadesarmeerimiskõnelusi niipea, kui Ühendriikide ja Lõuna-Korea sõjaväeõppused lõpevad.

Trump kirjutas Twitteris, et Kimi avaldused sisaldusid temale saadetud kirjas, ning et ta «ootab kannatamatult kohtumist Kimiga mitte liiga kauges tulevikus».

Trump sai Kimi kolmeleheküljelise kirja kätte neljapäeval pärast seda, kui Pyongyang katsetas kahe nädala jooksul rakette neli korda. Põhja-Korea liidri sõnul olid katsetused vastus Lõuna-Korea ja USA ühisele sõjaväeõppusele.

Trump ütles, et on Põhja-Koreale pahameelt tekitavate USA-Lõuna-Korea sõjamängude asjus ühel meelel Kimiga.

«Need sõjamängud talle rõõmu ei valmistanud,» lausus Trump Kimi kirja sisust rääkides. Trumpi sõnul kirjeldati kirjas, miks Pyongyang raketikatsetusi korraldab.

«Teate, ka mulle pole need (õppused) kunagi meeldinud. Ei ole kunagi fänn olnud. Ja teate miks? Ma ei taha nende eest maksta,» ütles president.

Põhja-Korea tulistas laupäeva varahommikul taas kaks raketti Jaapani merre, teatas Lõuna-Korea uudisteagentuur Yonhap viidates armee ülemjuhatuse infole.

Sõjaväe andmetel tulistati raketid välja riigi kirdeosas asuva Hamhungi linna ümbrusest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles