Janno Ligur noppis rallikrossi etapilt Kehalast magusa võidu

Postimees Sport
Copy
Janno Ligur esiplaanil
Janno Ligur esiplaanil Foto: Rallikross.ee / Marko Leesi

Täna peeti Rakvere lähistel Kehala Ring rallikrossirajal Olerex Eesti meistrivõistlused rallikrossis 2019 neljas etapp. Kui eelmisel etapil pidi Eesti esisõitja Janno Ligur (Super1600) tunnistama venelase Mihhail Simonovi paremust, siis sel korral pani eestlane oma üleoleku maksma.

Janno Ligur: «Kõik läks hästi - nii nagu plaanitud. Konkurents oli Simonovi poolt, kes survestas päris jõuliselt, korralik. Kui Kuressaares toimunud eelmise etapi rada oli rohkem nagu kardirada, kus Simonov sai enda ja masina eelised maksma panna, siis Kehala on klassikaline rallikrossirada, mis sobib minu autole paremini.» Ligur lisas, et tänane oli väga hea treening järgmisel nädalavahetusel Saksamaal toimuvaks EM etapiks ning et ta on valmis.

Juunioridest tegi kõige parema tulemuse ka juba välisvõistlustel taset näitav Marko Muru. Marko Muru isa Priit Muru: «Kõik sujus hästi - kiirus oli hea, esimeses voorus lausa kolmas aeg. Teises ja kolmandas voorus viies aeg, mis polnud ka paha. Kokkuvõttes saime eelringidest head punktid. Poolfinaalist sõitsime edasi finaali, kus aga viimasel ringil lõpetas veovõll koostöö ning olime sunnitud katkestama. Sõitjaid oli meie klassis palju ning suur osa tegijatest ka kohal - muidugi oleks võinud veel olla ka Varul, Kask, Peek ja teised, aga üldiselt oleme rahul.»

Tagaveolistes tegi kõige kiiremaid sõite täna Siim Sündema, kes võttis sellel hooajal esimese etapivõidu: «Päev läks ilmselgelt hästi - enam väga paremini ei saagi ning kaua oodatud võit tuli ära! Autol oli küll paar tehnilist asja, mis tegid natuke närviliseks, et kas veab lõpuni või ei vea. Aga vedas ning sutsin näidata läbi kogu päeva kiireimaid ringiaegu. Mõnus sõiduärevus oli sees ja Kehala rada on hea sõita - kiire ja nõuab täpsust.»

TULEMUSED

SUPERCAR

Roland Murakas, Eesti (Ford Fiesta MK7)

Raini Roomets, Eesti (Škoda Fabia)

Henri Kalmist, Eesti (Mitsubishi Lancer EVO 6)

SUPER1600

Janno Ligur, Eesti (Škoda Fabia)

Siim Saluri, Eesti (Citroen C2)

Toni Reunanen, Soome (Ford Ka)

JUNIOR1600

Marko Muru, Eesti (Honda Civic)

Karl-Kenneth Neuhaus, Eesti (Honda Civic)

Martin Juga, Eesti (Lada Samara)

TOURINGCAR

Siim Sündema, Eesti (Ford Fiesta MK7)

Andrus Karu, Eesti (Ford Fiesta MK7)

Rommi Pukk, Eesti (BMW 120)

CROSSKART XTREME

Eero Nõgene, Eesti (Speedcar Xtreme)

Allan Kakri, Eesti (Speedcar Xtreme)

Janar Muttik, Eesti (Speedcar Xtreme)

CROSSKART XTREME JUNIOR

Joosep Ralf Nõgene, Eesti (Speedcar Xtreme)

Robert Kutsar, Eesti (Speedcar Xtreme)

Sander Sepp, Eesti (Speedcar Xtreme)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles