Jeemenis Adenis on lahingutes surnud kümneid inimesi

Copy
Jeemeni lõunaosa separatistid laupäeval Adeni linnas sõjaväebaasis, mille nad valitsusvägedelt hõivasid.
Jeemeni lõunaosa separatistid laupäeval Adeni linnas sõjaväebaasis, mille nad valitsusvägedelt hõivasid. Foto: Najeeb Almahboobi / EPA / Scanpix

Jeemeni suuruselt teises linnas Adenis neljapäeval alanud lahingutes on surma saanud kuni 40 ja viga veel 260 inimest, kelle seas on ka tsiviilisikuid.

«Kümned tsiviilisikud on saanud surma ja haavata alates 8. augustist, kui lahingud Adeni linnas puhkesid. Esialgseil andmeil on tapetuid kuni 40 ja haavatuid 260,» teatas ÜRO.

Jeemenis sõdiva Saudi Araabia juhitud koalitsiooni teatel hakkasid Jeemeni lõunaosa separatistid taanduma positsioonidelt, mis nad valitsuselt Adenis hõivasid.

Lõuna Üleminekunõukogu, mida toetavad Araabia Ühendemiraadid, sai lahingutega osa Adenist enda kontrolli alla laupäeval. 

Lahingud tõid esile suure lõhe valitsusmeelsete koalitsioonis, mis sõdib 2015. aastast Iraaniga liidus mässuliste huthidega. 

Pühapäeval teatas Saudi riigimeedia, et separatistid võtsid kuulda üleskutset jõustada viivitamatult relvarahu ning hakkasid viimastel päevadel hõivatud positsioonidelt lahkuma.

Saudi koalitsioon teatas varem oma rünnakust Adenis piirkonnale, kus ta nägi Jeemeni valitsusele «otsest ohtu».

Jeemeni valitsus süüdistas laupäeval AÜE-d Adenis riigipöörde korraldamises pärast seda, kui separatistide domineeritud üksus hõivas linnas presidendipalee ja mitu sõjalist objekti.

Jeemeni president Abedrabbo Mansour Hadi ja suur osa tema valitsusest asub Saudi Araabias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles