Hispaania Gran Canaria saarel evakueeriti maastikupõlengu eest tuhat inimest

Copy
Sotsiaalmeediast võetud pilt, kus on näha maastikupõlengut Gran Canarial Pinos de Gáldari ja Juncalillo vahel.
Sotsiaalmeediast võetud pilt, kus on näha maastikupõlengut Gran Canarial Pinos de Gáldari ja Juncalillo vahel. Foto: Carla Rodriguez / REUTERS / Scanpix

Hispaania võimude sõnul on Gran Canaria saarel põlenud tuhande hektari jagu maastikku ning tulekahju eest tuli evakueerida tuhat elanikku. 55-aastane mees on arreteeritud tulekahju põhjustamise eest.

Laupäeval alanud metsatulekahju edasilevimine Gran Canaria saarel on kontrolli alla saadud, kuid mitte kustatud, ütles Kanaari saarte omavalitsuse juht Angel Victor Torres.

Rohkem kui tuhat kohalikku evakueeriti ning paigutati varjupaikadesse ja munitsipaalkeskustesse, samal ajal kui päästetöötajad leekidega võitlesid. Riikliku ringhäälingu RTVE sõnul evakueeriti inimesed ettevaatusabinõuna ning seni ei ole ühtki maja veel maha põlenud.

Inimesi hakati evakueerima kui tulekahjud hakkasid levima rahvuspargi ning populaarse turismipaigani saarel, ütles Hispaania päästeteenistus.

Tuletõrjujad kasutasid lennukit ning kümmet helikopterit, võitlemaks tulekahju vastu, vahendab El pais. Tulekahjud toimuvad ligikaudu 32 kilomeetrit saare pealinnast, Las Palmasest.

Päästetööd Artenaras, Gran Canaria saarel.
Päästetööd Artenaras, Gran Canaria saarel. Foto: CARRETERAS GC / CARRETERAS GC via REUTERS / Scanpix

Kuigi eile suudeti luua kontrolljoon ümber põlengu, siis riikliku ilmateenistuse sõnul on täna õhtul oodata tugevaid tuuli.

Seeõttu hoiatasid võimud Twitteris, et mitmed läheduses asuvad linnad ning Tamadaba rahvuspark saare lääneosas on endiselt ohus. Seni ei ole aga rohkem evakueerimisi välja kuulutatud.

Ligi 230 tuletõrjujat jäävad piirkonda valvesse, et vältida võimalikku tulekahju edasi levimist üle tõkete ja kraavide, mida päästetöötajad rajasid ligi 23-kilomeetrisele perimeetrile ümber põlengu.

Hispaania sõjaline kriisiolukordade üksus teeb plaane tulekahju piiramiseks.
Hispaania sõjaline kriisiolukordade üksus teeb plaane tulekahju piiramiseks. Foto: DESIREE MARTIN / AFP / Scanpix

Metsapõleng algas laupäeval Artenaras, tuhande elanikuga külas saare loodeosas. Lisaks on tulekahju jõudnud kahte teise maakonda, Tejedasse ja Galdari. Viimastel andmetel on põlenud ligi tuhat hektarit maad.

Hispaania õiguskaitseorganid on arreeteerinud 55-aastase mehe, keda kahtlustatakse metsatulekahjude alustamises. Mees töötas keevitusseadmega ning põleng algas tahtmatult, vahendab El Pais.

«Põlengud on piiratud, kuid ei ole kustutatud ning võivad taas puhkeda,» ütles Torres. Kanaari saarte omavalitsuse juht tänas ka ligi 600 inimest, kes on töötanud alates laupäevast, et tulekahju kustutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles