Sadamaraudtee kaob linnapildist järgmiseks kevadeks (1)

Ketrin Mehine
, suvereporter
Copy
Möödunud suvel jäi Eesti Raudtee soovil Võru tänaval korda tegemata sadamaraudtee ülesõidukoht. Nüüd raputab see autojuhte aina enam, võimalik on ajutine remont.
Möödunud suvel jäi Eesti Raudtee soovil Võru tänaval korda tegemata sadamaraudtee ülesõidukoht. Nüüd raputab see autojuhte aina enam, võimalik on ajutine remont. Foto: Kristjan Teedema

Eelmisel suvel tegi sadamaraudteel kaubarong viimase sõidu. Raudteejaamast Emajõeni viiva ligi kolmekilomeetrise haruraudtee kavatses omanik, Eesti Raudtee üles võtta juba läinud aastal, kuid seni püsib pea saja-aastane sadamaraudtee nagu raudnael.

Nüüd on asi sealmaal, et Eesti Raudtee on sadamaraudtee ülesvõtmiseks läbi viinud riigihanke, kuid ettevõtte teatel on töödeks tarvis ära oodata omavalitsuse ehk Tartu linna kooskõlastus.

Eesti Raudtee ASi taristudirektor Kaido Aettik ütles, et niipea, kui kooskõlastus on saadud, tahetakse töödega alustada. «Tööde tegemisel peab arvestama ka asjaoluga, et tegemist on linnas asuva taristuga, mille ülesvõtmisel tuleb tagada sujuv liiklus ja elanike öörahu,» lisas Aettik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles