Moskvas hiljuti kinni peetud meeleavaldaja on haiglas intensiivis (1)

Copy
Moskvas 27. juulil toimunud meeleavaldusel kinnipeetu käsi politseibussis.
Moskvas 27. juulil toimunud meeleavaldusel kinnipeetu käsi politseibussis. Foto: Tatjana Makejeva / Reuters

Moskvas hiljuti toimunud meeleavaldusel kinni peetud telerežissöör Dmitri Vassiljev on täna raskes seisus haiglas, sest politseinikud ei andnud talle insuliini, kuigi ta on suhkruhaige.

Ta toimetati intensiivi ja tema seisund on raske, kirjutas uudisteagentuur RIA Novosti ühele Moskva haiglale tuginedes.

Vassiljev (43) oli 13. inimene, kes nimetati kahtlusaluseks 27. juulil loata toimunud protestil. Seal mõisteti hukka demokraatlike vabaduste puudumine ning võimud pidasid seal kinni pea 1400 inimest.

Võimude otsus mitte lubada opositsioonikandidaatidel kandideerida Moskva linnavolikokku vallandas meeleavalduste laine. Protestid on võtnud mõõtme, millesarnast on nähtud harva pärast 2012. aastat, kui Vladimir Putin presidendina Kremli naasis.

Politseinikud üritavad proteste maha suruda ning on pidanud meeleavaldustel kinni palju rohkem inimesi kui varem.

Kuigi meeleavaldajatele esitatakse tavaliselt süüdistus vaid haldusrikkumises, mida saab karistada lühikese vangistusega, siis Vassiljev ja veel 12 inimest seisavad silmitsi kriminaalsüüdistusega, mida saab karistada pika vangistusega.

Vassiljev võeti kinni reede hilisõhtul ning teda kuulati üle öö läbi kuni umbes kella 4-ni. Sel ajal pidid ametnikud kutsuma Vassiljevi kehva tervise pärast meedikud välja kaks korda, ütles tema advokaat Tatjana Prilipko.

Ülekuulamist aga ei seisatud, lisas ta.

Enne kinnipidamiskeskusesse viimist konfiskeeriti Vassiljevi insuliin ja veresuhkru mõõtja, kuigi ta vajab iga teatud aja tagant insuliinisüsti, lausus Prilipko.

Vassiljev toimetati haiglasse laupäeval ning tema veresuhkur oli tavalisest kõrgem.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles