Selgusid esimesed meeste võrkpalli koondised, kes pääsevad järgmise aasta olümpiale

Christopher Krutto
Copy
Brasiilia koondise mängijad blokil.
Brasiilia koondise mängijad blokil. Foto: MARTIN ALIPAZ / EPA

Eile õhtul lõppesid esimesed meeste võrkpalli olümpiakvalifikatsiooniturniirid, kus selgusid peale korraldajamaa Jaapani esimesed olümpiale jõudnud koondised.

Eile õhtul oli A-grupis lähedal suurüllatus, kui maailma edetabelis esimest kohta hoidev Brasiilia jäi Bulgaaria vastu geimidega 2:0 taha, kuid siis võeti ennast kokku ning suudeti kindlustada võit ja koht olümpial.

B-grupist pääses kindlalt edasi USA koondis, kes võitis kõik mängud. Samas alagrupis mängis ka Eesti Euroopa Liiga alagrupikaaslane Holland, kes näitas head minekut ja lõpetas USA järel teisel kohal.

C-grupist tagas edasipääsu Itaalia koondis, kes alistas eilses mängus kindlalt 3:0 teisel kohal lõpetanud Serbia.

D-grupi parimana pääses edasi Poola. Teisel kohal lõpetanud Prantsusmaa koondis peab nüüd olüpiapääset püüdma Euroopa kvalifikatsiooniturniirilt, mis peetakse jaanuaris.

E-grupist võiduga kindlustas olümpiapääsme Venemaa koondis, kes edastas Iraani, Kuubat ja Mehhikot.

F-grupist pääses võitjana olümpiale Argentiina koondis. Samuti mängis seal grupis Soome, kuid nende arvele jäi seal null võitu ja vaid kaks geimivõitu kolmest mängust.

Jaanuaris peetakse järgmised võrkpalli olümpiakvalifiktasiooniturniirid. Kui seekord oli tegu ülemaailmse turniiriga, siis jaanuaris minnakse olümpiakohta püüdma regionaalselt. Peetakse viis turniiri (Aasia, Aafrika, Euroopa, Lõuna-Ameerika, Põhja-Ameerika) ja igalt turniirilt pääseb olümpiale võitja. Kokku pääseb meeste võrkpallis 2020. aasta Tokyo olümpiamängudele 12 meeskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles