Puust ja punaseks: need 3 populaarset rasvapõletusmüüti ei vasta tõele

Naine
Copy
Foto: Scott Webb / Pexels

Fitnessi, allavõtmise või rasvapõletuse teemadel on liikvel nii mõnedki müüdid, mis on jäänud kangekaelselt meie teadvusse. Alljärgneva kolme kujutelmaga on aga nüüd lõpp.

1. Piisab mõnest minutist jooksulindil, et rasvapõletus tööle panna

Vale. Rasvapõletuse ergutamiseks tuleks keskeltläbi 3500 kalorit kulutada. Seega palju rohkem, kui täiskasvanu tavaliselt suudab. Lühike treening jooksulindil on rasvapõletuse ergutamiseks ebapiisav, kuna koormus on liiga väike.

Küll võib aga juba 15- kuni 20-minutilise treeninguga suurepäraseid tulemusi saavutada, kui trenn on võimalikult intensiivne. Kõige paremini sobib niinimetatud HITT (High Intensity Tactical Training), kus kardiotreeningu harjutusi sooritatakse kõrge ja madala intensiivsusega  vaheldumisi.

2. Raskuste tõstmine muudab rasva lihasteks

Vale. Raskuste tõstmine aitab lihaseid rasvakihi all üles ehitada. Siiski ei saa rasva võluväel lihasteks muundada, sest mõlemad koosnevad erinevatest komponentidest. Lihased koosnevad eeskätt proteiinidest ja rasv triglütseriididest. 

3. Hommikuti saab kaloreid kõige paremini põletada

Vale. Alati põletatakse samas koguses kaloreid. Küll aga on tõestatud, et hommikune sport võib aidata kaalukaotust kiirendada. Hommikune trenn valmistab keha ette terve päeva jooksul rasva põletama.

Ideaalset aega, millal sporti teha, siiski pole, sest niipea kui alustad treeninguga, ongi õige aeg, kirjutab Freundin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles