Hongkongi politsei esitles meeleavalduste taustal tuliuusi veekahureid

Copy
Politsei esitlemas veekahuriga varustatud veokit Hongkongis
Politsei esitlemas veekahuriga varustatud veokit Hongkongis Foto: THOMAS PETER / REUTERS / Scanpix

Hongkongi politsei esitles täna uusi veekahuritega veokeid, millega tahetakse vastu minna demokraatiameelsetele protestijatele.

Seni on rohkem kui kaks kuud kestnud meeleavaldusi üritatud piirata pisargaasi ja kummikuulidega. Need aga tekitavad raskeid vigastusi ning meedias levivad pildid veristest protestijatest vaid hoogustavad meeleavaldusi.

Veekahuritega loodetakse seda vältida. Hongkongi politsei pole seni meeleavaldajate vastu veekahureid kasutatud.

Kahte uut kaamerate ja mitme voolikuotsaga varustatud sõidukit esitleti pärast seda, kui politsei kähmles eile meeleavaldajatega enam kui kümnes protestipaigas.

Meeleavaldustel kasutas politsei pisargaasi nii tänavatel kui metroojaamades. Protestijad viskasid vastu tellistega ning lasid politseinikke tulekustutitest ja veevoolikutest.

Valitsusametniku sõnul sai viga 45 inimest. Neist kaks on raskes seisundis.

Kuulduste järgi tellis Hongkong kolm veekahuriga veokit hinnaga 3,4 miljonit dollarit. Politsei keeldus täpset hinda ütlemast.

Politsei teatel kasutatakse veokeid ainult «suurel avalikul rahutusel», kus on «ohvreid või hävitatakse valimatult vara või asetatakse avalik kord ja inimeste julgeolek tõsisesse ohtu», ütles kõrge politseinik Chan Kin-kwok tänasel esitlusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles