Järvamaa vabatahtlikes komandodes napib abikäsi

Emily Bollverk
Copy
Vabatahtlikud päästjad on teinud ka üritusi, et oma tegemisi tutvustada. Möödunud aasta veebruaris, kui tähistati rahvusvahelist 112-päeva, korraldas Türi vabatahtlik tuletõrjeühing Lõuna-Järvamaal tehnikaparaadi. Meelis Välimäe (keskel) ütleb, et sellest hoolimata on abikäsi juurde vaja.
Vabatahtlikud päästjad on teinud ka üritusi, et oma tegemisi tutvustada. Möödunud aasta veebruaris, kui tähistati rahvusvahelist 112-päeva, korraldas Türi vabatahtlik tuletõrjeühing Lõuna-Järvamaal tehnikaparaadi. Meelis Välimäe (keskel) ütleb, et sellest hoolimata on abikäsi juurde vaja. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järvamaal tegutseb seitse vabatahtlikku päästekomandot, neist Kabalas on päästjate puudus tekitanud olukorra, mis paneb komando tegevuse küsimärgi alla.

Türi vabatahtliku tuletõrjeühingu eestvedaja Meelis Välimäe sõnas, et Kabala komandos on vabatahtlikke nappinud juba aastaid. Praegu tegutseb Kabalas vaid üks vabatahtlik. «Vabatahtlike hulk sõltub muidugi külaelanike arvust. Kabala on aga väike küla ja mehed käivad kaugele tööle. Seal võiks olla kindel punt inimesi, kes väljakutse korral oskaksid alarmsõidukiga reageerida,» lausus ta.

Välimäe ütlust mööda on Kabala komando üks päästeameti eelispunkte. «Päästeametil ei ole kindlasti huvi seda kinni panna, kuid komandot ei saa ka lihtsalt nime pärast lahti hoida, kui tegelikult inimesi napib,» selgitas ta. «Et riiklikud komandod jäävad Kabalast kaugeks, on selle olemasolu oluline eelkõige piirkonna turvalisuse huvides.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles