Tartu sõudjaid krooniti Baltimaade võistlustel kuldmedalitega

Hans-Martin Tammesalu
, suvereporter
Copy
Baltimaade meistrivõistlustelt noormeeste paarisaeru neljapaadis kuldmedali toonud Ken-Markus Üle, Rein Muda, Hannes Lehemets ja Markus Uibo pjedestaalil. Poisid on sõudmise ja aerutamise klubi «Tartu» kasvandikud.
Baltimaade meistrivõistlustelt noormeeste paarisaeru neljapaadis kuldmedali toonud Ken-Markus Üle, Rein Muda, Hannes Lehemets ja Markus Uibo pjedestaalil. Poisid on sõudmise ja aerutamise klubi «Tartu» kasvandikud. Foto: Roman Lutoškin

Nädalavahetusel Jurmalas peetud Baltimaade sõudmise meistrivõistlustelt tulid Tartu sõudjad tagasi kaheksa kuldmedaliga.

Reedel ja laupäeval toimunud võistlusel said eestlased kokku 20 kuldmedalit 44st, lisaks veel mitu hõbe- ja pronksmedalit. Riikide arvestuses saavutas Eesti teise koha, esimeseks tuli Läti, kust osales koduvete eelisel rohkem paatkondi.

Neli paatkonda, kus oli ka tartlasi, võitis reedel 2000 meetri sõudmises ja laupäeval toimunud sprindikiirust nõudnud 500 meetri sõudmises kuldmedali.

Sõudmise ja aerutamise klubi Tartu kasvandikest said kuldmedali Leena Kattel naiste neljapaadis koos Pärnu ja Viljandi sõudeklubi sportlasega ning tüdrukute paarisaeru kahepaadis Viljandi sõudeklubi võistlejaga sõitnud Rachel Kõllo. Samast klubist tõid samuti kuldmedali noormeeste paarisaeru neljapaadis Ken-Markus Üle, Rein Muda, Hannes Lehemets ja Markus Uibo.

Noormeeste treener Reigo Pihlak ütles, et enamasti sõudsid koos Eesti klubidest kokku pandud paatkonnad. See, et üks klubi neljase paadi kokku paneb, ei ole tavaline. Pihlaku sõnul on poisid kolm-neli aastat koos sõudnud.

Pärnust Kalevi sõudekeskusest pandi samuti kokku üks neidude paarisaeru neljapaat, kes saavutas võistlustel mõlemal distantsil esimese koha. Neiud on Pihlaku sõnul juba kolm kuni viis aastat võistlustel kõrgetel kohtadel figureerinud.

Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi sõudja Joonatan Kama tuli samamoodi esimesele kohale mõlemal distantsil meeste paarisaeru neljapaadis koos Kalevi sõudekeskuse ja Viljandi sõudeklubi sportlastega.

Sellel nädalavahetusel võistles Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi sõudja Mark Theodor Jalakas koos Leo Musitega Viljandi sõudeklubist Tokyos toimunud alla 19-aastaste sõudjate maailmameistrivõistlustel, kus nad saavutas 21. koha 24 võistleja seast.

Baltimaade meistrivõistlused jättis vahele Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi ning sõudmise ja aerutamise klubi Tartu noormeste kahene paatkond, kes sai vahetult enne Baltimaade meistrivõistlusi teada, et nad saavad võistelda alla 23-aastaste sõudjate Euroopa meistrivõistlustel 7. septembril. Seetõttu tegid nad möödunud nädalavahetusel hingetõmbepausi ja jätkavad treeninguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles