Arvamusfestival või lihtsalt mokalaat?

Aarne Mäe
Copy
Aarne Mäe.
Aarne Mäe. Foto: Meelis Meilbaum

Seekordsegi arvamusfestivali ehk mokalaada lõpetas traditsiooniline parlamendierakondade esimeeste debatt Paide Vallimäel. Omavahel vestlesid keskerakonna esimees Jüri Ratas, EKRE esimees Mart Helme, Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Indrek Saar, arutelu juhtisid Marleen Pedjasaar ja Rain Kooli.

Ajakirjanduses kõlasid seda kajastades pealkirjad, et debatt oli lahja ja sisutühi. Eks see sõltus paljuski debati juhtidest, kuid üldiselt võis see olla seletatav ühelt poolt tõigaga, et EKRE esimees Mart Helme seekord ei lasknud lendu niinimetatud EKRE retoorikat, mida kõik, suud pärani, ootavad ja pärast üheskoos kiruvad. Valitsuse kuldsuu oli seekord paljudele ootamatult vaoshoitud ja seega kujuneski suurfinaaliks olema pidanud debatist igav jutujoru. Jälle jama, eks ole!

Teisest küljest oli märkimisväärne, et kohale ei olnud tihanud tulla reformierakonna esimees Kaja Kallas, kes tõenäoliselt oleks seal lati maha ajanud, kui arvestada tema viimase aja sõnavõtte, kus ta on kinni vaid ühes – tema teeks parema valitsuse. Kuigi Kaja Kallase eemalolek vabandati välja sellega, et ta oli kaasaga kaugel maal puhkusel, oli ju samal ajal puhkus ka sotside esimehel Indrek Saarel ja juba nimetatud Mart Helmel, kes ometi kohale olid tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles