Eesti viimane karusloomafarm võitleb, hambad ristis, ellujäämise nimel (30)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
ASi Balti Karusnahk hõberebaste ja naaritsate farm Karjakülas. Pildil ettevõtte juht Marge Altosaar, kes on viimase poole aasta jooksul firmat kõvasti koomale tõmmanud.
ASi Balti Karusnahk hõberebaste ja naaritsate farm Karjakülas. Pildil ettevõtte juht Marge Altosaar, kes on viimase poole aasta jooksul firmat kõvasti koomale tõmmanud. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Viimastel aastatel on karusnaha hinnad niivõrd madalal, et enamik Eesti tootjaid on uksed lihtsalt kinni pannud. Viimse mohikaanlasena hoiab nina vee peal veel Karjakülas asuv rebasekasvatus.

Balti Karusnahk AS, kellele kuulub Karjakülas Eesti suurim rebasefarm, on viimase kolme aasta jooksul teeninud ühtekokku lausa üle kuue miljoni euro puhast kahjumit, sellest pea pool mullu. Selline kahjum lööks paljud Eesti firmad kohe käpuli. «Väga raske aasta oli,» tunnistas firma juht Marge Altosaar.

Eestis pälvivad karusloomafarmid tähelepanu peaasjalikult siis, kui loomakaitsjate survegrupid tahavad neid kinni panna. Tänavu jaanuaris olekski see peaaegu juhtunud: keelustamise eelnõu heakskiitmisest jäi riigikogus puudu üksnes neli häält.

Kommentaarid (30)
Copy
Tagasi üles