Pildid ja video: Gran Canariat laastab ulatuslik inferno

Inna-Katrin Hein
Copy

Hispaania Kanaari saarte Gran Canaria saarel möllab juba mõnda aega ulatuslik maastikupõleng, mis on haaranud 1000 hektari suuruse ala.

See inferno on sundinud rohkem kui 1000 inimest, kelle seas on nii kohalikke kui turiste, põgenema ja ohutuid paiku otsima, teatab mirror.co.uk.

Kuna põleng levib tuule tõttu kiiresti edasi ja tuletõrjujad ei ole suutnud sellele lõplikult piiri panna, siis on ohus veel mitmed külad, Tamadaba rahvuspark ja puhkajate seas populaarsed paigad.

Gran Canaria põlengust tekkivat suitsu on näha ka satelliidipiltidel.

Kanaari saarestiku Gran Canaria saarel möllab maastikupõleng
Kanaari saarestiku Gran Canaria saarel möllab maastikupõleng Foto: EPA/Scanpix

Praegustel andmetel on kahjutuli Gran Canaria pealinnast Las Palmasest vaid 32 kilomeetri kaugusel.

Kanaari saarte president Angel Victor Torres teatas pressikonverentsil, et umbes 300 tuletõrjujat ja sõdurit töötavad ööpäev läbi vahetustega Tejeda, Artenara ja Galdari piirkondades, kus kahjutulele seni ei ole suudetud piiri panna. Kustutustöödesse on kaasatud 9 helikopterit ja mitu lennukit.

Kanaari saarestiku Gran Canaria saarel möllab maastikupõleng
Kanaari saarestiku Gran Canaria saarel möllab maastikupõleng Foto: EPA/Scanpix

Gran Canaria politsei teatel võtsid nad kinni 55-aastase mehe, keda kahtlustatakse nüüdse põlengu tekitamises. See mees kasutas purukuiva rohu peal jootekolbi, mille kuumusest rohi süttis ning tuli kandus kiiresti, süüdates puud ja põõsad.

Gran Canarial elab umbes 850 000 inimest, olles Kanaari saarestiku saarte seas rahva arvult teine.

Hispaania autonoomne piirkond Kanaarid on saarestik Atlandi ookeanis Aafrika looderanniku lähedal, ollest sellest 100 kilomeetri kaugusel.

Arhipelaagi pindala on 7447 ruutkilomeetrit ja seal elab üle 2 miljoni inimese.

Arhipelaag koosneb seitsmest suuremast ja kuuest väiksemast vulkaanilise päritoluga saarest. Saarestiku suuremad saared on Tenerife (2034 km²), Fuerteventura (1660 km²), Gran Canaria (1560 km²), Lanzarote (846 km²), La Palma (708 km²), La Gomera (370 km²) ja El Hierro (269 km²).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles