Ooperilegend Plácido Domingot süüdistatakse kümnendeid kestnud ahistamises (10)

Copy
Ooperitäht Plácido Domingo tänavu juulis Madridis.
Ooperitäht Plácido Domingo tänavu juulis Madridis. Foto: Javier Lopez / EPA / Scanpix

Ooperimaailma üks tuntumaid ja mõjuvõimsamaid mehi, tenor Plácido Domingo on aastakümneid survestanud naisi asuma temaga seksuaalsuhtesse ning karistanud sellest keeldujaid töiselt, kinnitasid kümmekond naist uudisteagentuurile The Associated Press.

Nüüdseks 78-aastast Domingot peetakse üheks aegade parimaks ooperilauljaks, kuid ta on aktiivselt tegev ka dirigendina. Grammy auhindu võitnud muusik esineb endiselt suure publikumenuga.

Kui osa kolleege kirjeldab Domingot kui väsimatut ja sarmikat kunstnikku, siis paljude sõnul on tema pealetükkivus ooperimaailmas ammune avalik saladus.

AP-le kirjeldasid kaheksa lauljat ja üks tantsija, kuidas hispaania ooperitäht on neid ahistanud. Kõnealused juhtumid hõlmavad kolme aastakümmet, alates 1980. aastate lõpust, ning need leidsid aset ooperiteatrites, kus Domingo töötas juhtivatel kohtadel.

Näiteks toppis Domingo ühe teda süüdistava naise väitel käe tema seeliku alla ning kolm naist rääkisid, kuidas ooperistaar neid jõuga suudles – riietusruumis, hotellitoas ja töölõuna ajal.

Lisaks üheksale naisele, kes Domingit ahistamises süüdistavad, kinnitasid veel viis-kuus naist AP-le, et muusikatähe kahemõttelised vihjed on neid pannud end ebamugavalt tundma. AP vestles veel ligi 30 laulja, tantsija, orkestrimuusiku, teatritöötaja, hääleseadja ning administraatoriga, kes olid tunnistajaks Domingo seksuaalse alatooniga lähenemiskatsetele ning sellele, kuidas ta nooremaid naisi karistamatult teatrikeskkonnas jahtis.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles