Ratas: pensionireformi osas valitseb koalitsioonis üksmeel (7)

Postimees
Copy
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: Joosep Pank

Peaminister Jüri Ratase sõnul valitseb koalitsioonis pensionireformi osas üksmeel, samuti toetab peaministri sõnul koalitsioon pensionite erakorralist tõstmist, kuid kui kiiresti seda teha saab, sõltub majanduse käekäigust.

«Kui me vähendame riigimakseid teise sambasse, siis ongi ainuvõimalik suunata need vahendid esimesse sambasse ja viia ellu erakorraline pensionitõus, nii tänastele kui ka tulevastele pensionäridele, selle üle meil vaidlusi ei olnud ja need laused, mis täna ajakirjanduses kuidagi kõlavad, et on mingid ultimaatumid, või on erinev arvamus koalitsioonipartneritel, eilse arutelu põhjal, kus mina osalesin, nendel mingit alust ei ole,» rääkis Ratas ERRile ja lisas, et koalitsiooni hinnangul oleks võimalik pensionireformi puudutavad seadusemuudatused võtta vastu juba sellel aastal.

Ratas lisas, et valitsusel ei ole eriarvamusi ka erakorralise pensionitõusu suhtes. «Kui me räägime erakorralisest pensionitõusust, siis ega siin vastuolusid koalitsiooni ees ei ole, seda toetavad kõik koalitsioonipartnerid, küsimus on, kas on olemas rahaline kate või mitte.»

Koalitsioonierakondade esindajad leppisid esmaspäeva õhtul toimunud kohtumisel kokku, et pensionireform tuleb ühes osas, mis reguleerib nii teisest pensionisambast lahkumise kui ka kogutud raha väljamaksmise. Samuti lepiti kokku, et raha, mis vabaneb, kui inimesed lahkuvad teisest pensionisambast, kasutatakse pensionite erakorraliseks tõstmiseks. Erakorralise pensionitõusu suurus ja aeg tuleb lauale riigieelarve menetluse käigus sügisel.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles