Kuressaare haiglas peab loengu tipphematoloog

Karoliina Tammel
Copy
Arst. Foto on illustratiivne.
Arst. Foto on illustratiivne. Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Scanpix

Homme külastab Kuressaare haiglat Oxfordi hemofiiliakeskuse juht professor Paul Giangrande. Hematoloog peab haigla koolituskeskuses kell 11 loengu, kuhu on oodatud kõik huvilised.

Kuressaare haigla ravijuhi Edward Laane sõnul on tegemist maailmas hästi tuntud professoriga, kes praegu Eestis puhkusel viibib. 

“Professor Giangrande oli nõus oma vabast ajast külastama Kuressaare haiglat ja meil peab ta loengu veritsushaigustest just naistel. See on väga aktuaalne teema, mis puudutab eelkõige neid naisi, kellel on rauavaegusaneemia või vererohked menstruatsioonid,” rääkis Laane.

Lisaks on professor Giangrandel neljapäeval plaanis külastada haigla laborit, pidada nõu naistearstidega ja konsulteerida haigeid. Doktor Laane sõnul on haigla eesmärk vaadata üle oma hüübimisanalüüsid, teha seal täiendusi ja korrektuure ning saada nõu raskemate patsientide osas. 

“Koos günekoloogidega tuleks välja selgitada ka see, kas meil on mõttekas luua siia naistekliinik, et probleemidele lahendust leida,” sõnas Laane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles