Galerii. Postimehe aruanne: Kaljul oli võimalus, kuid rumal punane minetas selle

Christopher Krutto
Copy

Nõmme Kalju kohtus täna jalgpalli Euroopa liiga kolmandas ringis Luksemburgi meistri F91 Dudelangega. Esimese kohtumise 1:3 kaotus sundis Kaljut ründama, kuid Vladislav Homutovi avapoolajal saadud punane kaart andis mänguohjad Dudelangele, kes võitis 1:0 ja kindlustas edasipääsu.

Postimees pani päikselises Lilleküla õhtus kirja järgmised tähelepanekud.

Homutovi punane. Juuli lõpus lisas Nõmme Kalju enda ridadesse ukrainlasest poolkaitsja Vladislav Homutovi, keda Kalju peatreener Roman Kožuhhovski kirjeldas kui «tehnilist ja agressiivset mängijat.» 

Täna säras Homutov just agressiivsusega, korjates 21. minutil esimese kollase kaardi, millega ta kahjuks ei piirdunud. 35. minutil läks Homutov taas liiga jõuliselt olukorda sisse ja teenis ka teise kollase. Sellega kaasnenud punane jättis väravaid vajava Kalju raskesse olukorda. Kusjuures tegu oli ukrainlase põhikoosseisu debüüdiga Eesti meistri särgis.

Esimene poolaeg suutis küll Kalju veel ilusti vastu pidada ja ka ise rünnakuid luua, aga teine poolaeg haistis Dudelange verd ja hakkas sirgjoonelisemalt ründama. Tulemuseks oli Danel Sinani 56. minuti värav.

Otsustavus. Kalju haaras alguses ohjad enda kätte ja kontrollis mängutempot. Palli veeretati hästi ja võimalusi suudeti tekitada, vaja jäi ainult ühest asjast - otsustavusest. Esimene ohtlik olukord oli juba viiendal minutil, kui Sander Puri sai jooksu peale hea palli ning mängis ennast löögipositsioonile. Siiski ei järgnenud sellele ohtlik löök, vaid pehme tõste otse väravavahi sülle.

Kalju mängu parim võimalus tekkis 34. minutil. Avilov lõi keskjoone eest pika karistuslöögi värava alla, kus Tjapkin lükkas palli ilusa lükkega Purile, kes selle mõne meetri kauguselt üle värava saatis.

Teine poolaeg mängiti paar teravat palli veel karistusalasse, kuid Peeter Klein ei suundunud nendele peale piisava nahhaalsusega ja need olukorrad ohtlikuks ei muutunud. Tõenäoliselt Liliu oleks nendes olukordades ohtlikum olnud.

Kalju kasutamata võimalus. Kalju suundus tänasele mängule 1:3 kaotusseisus ja vaja oli perfektset esitust, et sellest paarist edasi minna. Kui avapoolajal oleks õnnestunud mõni teravamatest olukordadest sisse lüüa ja Homutovi punane oleks olnud olemata, võinuks see ka juhtuda. 

Paarist edasipääsu puhul oleks Kalju teinud ajalugu ja jõudnud esimese Eesti klubina eurosarja play-off faasi. Seal oleks asutud madistama kas Gruusia meistri Thbilisi Saburtalo või Ilja Antonovi koduklubi Jerevani Ararat-Armeniaga - mõlemad oleksid Eesti meistri jaoks potentsiaalselt võidetavad vastased. 

Play-off faasi võit tähendaks pääsu Euroopa liiga alagrupiturniirile. Sellist võimalust pole Eesti klubidel varem olnud ja pole kindel, et lähiajal selline võimalus ka uuesti tekib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles