40 surnut: Bangladeshis on ajaloo halvim dengue palaviku puhang

PM Tervis
Copy
Bangladeshi dengue palavikuga patsiendid puhkamas Dhaka haiglapalati põrandal 8. augustil. Bangladeshis on aegade halvim dengue palaviku puhang. Haiglad on täis patsiente ja sotsiaalmeedia uputab veredoonorikutsetest. Viimase nädala jooksul on haiglatesse sattunud 2000 patsienti päevas.
Bangladeshi dengue palavikuga patsiendid puhkamas Dhaka haiglapalati põrandal 8. augustil. Bangladeshis on aegade halvim dengue palaviku puhang. Haiglad on täis patsiente ja sotsiaalmeedia uputab veredoonorikutsetest. Viimase nädala jooksul on haiglatesse sattunud 2000 patsienti päevas. Foto: MUNIR UZ ZAMAN / AFP

Bangladeshi ajaloo halvimas dengue palaviku puhangus on surnud vähemalt 40 inimest. Samal ajal on haiglad ülekoormatud ning raskustes tuhandete patsientide ravimisega.

Dengue palaviku viirus levib sääskedega. Sellega tekivad gripisarnased sümptomid, kuid hemorraagiliseks palavikuks arenedes võib see olla surmav. Tavaliselt esineb seda Lõuna-Aasias mussooniperioodil juuni ja septembri vahel, kuid sel aastal on haigus omandanud epideemia mõõtmed.

Jaanuarist on dengue palavikuga haiglasse sattunud enam kui 44 000 inimest. Ainuüksi sel esmaspäeval oli neid 2100. Kinnitust on leidnud 40 surmajuhtumit.

Nädalapikkune moslemite Eid-al-Adha püha tähendab tuhandete inimeste liikumist Bangladeshi linnadest maal asuvatesse perekodudesse. See tekitab muret, et haigus võib veelgi levida. Riigi terviseminister ütles aga Dhaka riikliku haigla dengue palatit avades, et puhang on järk-järgult vähenemas. Riigi tervisetöötajate vabad päevad on praegu tühistatud, et kriisile reageerida. Ühe tervisetöötaja sõnul muutub töökoormusega toimetulek üha raskemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles