Hertsoginna Meghan sütitas pöörase huvi eetiliste ehete vastu

Naine
Copy
Cambridge'i hertsoginna Kate Middleton ja  Sussexi hertsoginna Meghan Markle
Cambridge'i hertsoginna Kate Middleton ja Sussexi hertsoginna Meghan Markle Foto: Stephen Lock / ZUMAPRESS.com

Eetiline ehtemärk Pippa Small sai tänu hertsoginna Meghani toetusele tõelise hoo sisse.

Endine näitlejatar kandis 2018. aastal Briti moeauhindade galal British Fashion Awards kuldseid õiglase kaubanduse (Fairtrade) kõrvarõngaid ja käevõrusid. Need olid valmistanud Afganistani käsitöölised, kes läbisid koolituse prints Charlesi 2006. aastal loodud Turquoise Mountain Foundation'is. Fondi eesmärgiks on säilitada ja taastada ajaloolisi piirkondi ning rikkaliku kultuuripärandiga kogukondi.

 Meghan Markle
 Meghan Markle Foto: Stephen Lock / ZUMAPRESS.com

Elu eetilises ehtefirmas polnud pärast seda enam endine. Omanimelise ehtemärgi disainer Pippa Small ütles: «See oli täiesti uskumatu; äkitselt oli meil kõike rohkem vaja. Sellel oli otsene mõju töökojale. [...] See on suurim tasu raske töö eest.»

Disainer on  tänulik hertsoginnale avaliku arutelu tekitamise eest eetiliste ehete teemal. Selle teadvustamiseks olevat Pippa Smalli sõnul kulunud aastaid, enne kui «Meghan lõi lihtsalt ukse lahti.»

Pippa reisis seepeale Kabuli, et kohtuda kunstnikega, kes on valmistanud juba üle kümne aasta isikupäraseid kuldehteid tema Small Tourquoise Mountain-sarjale, ja on uhke, kuidas asjad on hakanud muutuma, eriti naiste jaoks. «Taliban ei lubanud ehteid kanda ega valmistada, seepärast oli tööstus üsna olematu. [...] Kui naised tulid õpikojast osa võtma, oli neil eraldi töökoht ja nad olid arglikud. Nüüd aga on just naised need, kes mehi kamandavad. [...] Seepärast on see meie jaoks suur asi, et hertsoginna kannab meie ehteid ja teeb nad tuntuks,» vahendab Bang Showbiz.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles