Kalle Laanet: Eesti inimeste turvalisuse eest seista lubanud EKRE juhtpoliitikute sõnad ja teod ei lähe omavahel kokku (11)

Postimees
Copy
Kalle Laanet
Kalle Laanet Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Riigikogu riigikaitsekomisjoni aseesimehe ning endise siseministri Kalle Laaneti sõnul näitab tänane uudis politsei- ja piirivalveameti (PPA) eelarve ulatuslikest kärbetest järgnevatel aastatel, et EKRE ja selle juhi Mart Helme poolt valimiste eel räägitu ei lähe nende tegudega valitsuses kuidagi kokku. 

«Enne riigikogu valimisi rääkisid EKRE juhtpoliitikud, kuidas Eesti inimeste turvalisust on vaja kaitsta ning pärast valimisi võttis EKRE esimees Mart Helme ka siseministri portfelli. Nüüd selgub aga, et Helme juhitava siseministeeriumi haldusalasse kuuluva politsei- ja piirivalveameti eelarve võib tuleval aastal väheneda kuue miljoni ja järgneval neljal aastal kokku 21 miljoni euro võrra. Taoline kärbe tähendaks paljude investeeringute edasi lükkamist ja umbes 150 ametikohast loobumist. Selle valguses on keeruline mõista, kuidas kavatseb EKRE ja selle juht Mart Helme PPA eelarvet kärpides ning töötajaid koondades seista Eesti inimeste turvalisuse eest. Pigem näitab siseturvalisuse arvelt kulude kokkutõmbamine seda, et kuigi EKRE juhtpoliitikute sõnad on kõvad, ei lähe need nende tegudega valitsuses kuidagi kokku,» sõnas Laanet. 

Avalikkuse ette jõudnud informatsiooni kohaselt teavitati PPA siseveebi vahendusel täna töötajaid, et 2020. aastal võib PPA eelarve väheneda kuue miljoni euro võrra ning järgneval neljal aastal kokku 21 miljoni euro võrra. PPA puhul tähendaks selline kärbe paljude investeeringute edasi lükkamist ja umbes 150 ametikohast loobumist.​

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles