Mootorimüra jätkub Pühajõe krossirajal kaheks päevaks

Peeter Lilleväli
Copy
85kuupsentimeetriste ja veel väiksemate tsiklitega alustavad noored laovad vundamendi ala tulevikule.
85kuupsentimeetriste ja veel väiksemate tsiklitega alustavad noored laovad vundamendi ala tulevikule. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Sel nädalavahetusel võõrustab Pühajõe krossirada kahel päeval läbilõiget Eesti motokrossist. Muidugi võistlevad meie päris tipud kodukamaral harva, kuid sellegipoolest on tulemas esinduslik võistlus.

"Tõotab tulla Kiviõli ürituse järel Ida-Virumaa suuruselt teine motokrossisündmus sel aastal," ütles viimastel aastatel rohkem kestuskrossile pühendunud Argo Keerme. Kuna Kiviõli tõmbab motokrossis otsi koomale, on Pühajõe krossil lootust kasvada maakonna esindusvõistluseks motokrossis.  

Laupäev on täiskasvanute soolotsiklite päralt ning pühapäevane päev on pühendatud noorteklassidele ja motokrossi populariseerimisele laste hulgas. Mõlemal päeval antakse esimene start kell 11.30, aga vaatamist leiab ka varem, kui tehakse prooviringe. Pühapäeval kell üheksa pakuvad korraldajad koostöös RAMOga lastele tsikleid proovida ja varustust selga passida. "Eks järelkasv ole praegusel nutiajastul probleemiks kõikidel spordialadel ning sellise üritusega loodame kasvatada motokrossi kandepinda nii sõitjate kui ka vaatajate osas," ütles Martin Toovis korraldusmeeskonnast. 

Ka piletipoliitika on noortesõbralik. Täiskasvanud pääsevad võistlusele, lunastades 5eurose käepaela, mis tagab ligipääsu kaheks päevaks. Alla 18 aasta vanused piletit lunastama ei pea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles