Video: uues mustas komöödias on Adolf Hitler poisi nähtamatuks sõbraks (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Kaader filmist «Jojo Rabbit» Pildil Taika Waititi (vasakul) ja Roman Griffin Davis
Kaader filmist «Jojo Rabbit» Pildil Taika Waititi (vasakul) ja Roman Griffin Davis Foto: Image supplied by Capital Pictures/Kimberley French/Scanpix

Diktaator Adolf Hitler ja tema natsipropaganda ei ole tavaliselt Disney filmide teema, kuid uues linateoses näeb nii Hitlerit kui ka tema jüngreid. 

Sel sügisel jõuab kinodesse Uus-Meremaa režissööri Taika Waititi uus film, must komöödia «Jojo Rabbit», mis näitab pimedat natsionalismi läbi satiiriprisma.

Taika Waititi filmis «Jojo Rabbit»
Taika Waititi filmis «Jojo Rabbit» Foto: CAP/FB / Image supplied by Capital Pictures/Scanpix

Film põhineb Christine Leuensi raamatul «Caging Skies» ja selle taga on filmistuudio Fox Searchlight, mille filmide hulka kuuluvad sellised kassahittid nagu «The Full Monty», «Little Miss Sunshine», «Slumdog Millionaire» ja «The Favourite». 

Kriitikute arvates võis režissöör Waititi minna Hitleri-teema käsitlemisega üle piiri. Samuti arvatakse, et film ei sobi teismelistele, kuna selles on Hitlerit näidatud kui «head onu».

Kaader filmist «Jojo Rabbit». Pildil vasakul paremale: Sam Rockwell, Scarlett Johansson ja Roman Griffin Davis
Kaader filmist «Jojo Rabbit». Pildil vasakul paremale: Sam Rockwell, Scarlett Johansson ja Roman Griffin Davis Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Filmi tegevus toimub Teise maailmasõja ajal. Peategelane on Hitlerjugendisse (Hitleri-noored) kuuluv poiss Jojo «Rabbit» Betzler (Roman Griffin Davis), kes avastab, et ta ema Rosie (Scarlett Johansson) peidab nende maja pööningul juuditüdrukut (Thomasin McKenzie).

Poiss on dilemma ees ja ta küsib nõu oma kujuteldavalt sõbralt, kelleks on diktaator Adolf Hitler (Taika Waititi). JoJo peab silmitsi seisma oma hirmude, kiusamise kui pimeda natsionalismiga.

Hitlerjugend oli Saksamaal Teise maailmasõja eel ja ajal tegutsenud Natsionaalsotsialistliku Saksa Töölispartei skautlik paramilitaarne noorteorganisatsioon.

«Jojo Rabbiti» esilinastus on septembris 2019 Toronto rahvusvahelisel filmifestivalil.

Maailmaesilinastus on 18. oktoobril 2019 USAs Los Angeleses.

Filmi «Jojo Rabbit» reklaam
Filmi «Jojo Rabbit» reklaam Foto: CAP/RFS / Image supplied by Capital Pictures/Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles