"Noored kooli" toob pedagoogi Lasilasse

Anu Viita-Neuhaus
Copy
"Noored kooli" projekt toob Lasila põhikooli õpetajaks Merjam Ahmeti.
"Noored kooli" projekt toob Lasila põhikooli õpetajaks Merjam Ahmeti. Foto: Noored Kooli

Programmi “Noored kooli” raames alustab Eesti koolides sel õppeaastal tööd 28 uut õpetajat. Lääne-Virumaal alustab Merjam Ahmet, kes hakkab õpetama inglise keelt Lasila põhikoolis.

Eile anti koolijuhtidele üle programmi “Noored kooli” 13. lennu osalejad, kes töötavad järgmise kahe aasta jooksul õpetajana ja läbivad samal ajal intensiivse koolituse.

28 osalejat valiti välja 228 kandidaadi seast. Lääne-Virumaale tuleval Merjam Ahmetil on sotsiaaltöö ja sotsiaalpedagoogika bakalaureusekraad Tartu ülikoolist.

Merjam Ahmet on töötanud vabatahtlikuna inglise keele õpetajana Vietnamis ning osalenud mitme noorte- ja kultuuriühingu töös. Tema suurteks kirgedeks on matkamine, rändamine ja teater. Samuti usub ta tänulikkuse imelisse väesse ning kasutab seda iga päev.

Alustavaid õpetajaid tervitas haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Mart Laidmets, kes avaldas lootust, et kaheaastane programm on sissejuhatuseks pikale karjäärile haridusvaldkonnas.

““Noored kooli” 12-aastane kogemus on näidanud, et enamik programmi vilistlastest jääb haridusse ja paljudest on saanud valdkonna eestvedajad – silmapaistvad õpetajad, koolijuhid ja uute algatuste loojad. See on vääriline täiendus Eesti suurepärasele õpetajaskonnale ja oluline panus aitamaks kaasa sellele, et meie haridus püsiks maailma tipus ka edaspidi,” rääkis Mart Laidmets.

Programmi “Noored kooli” õpetajad on kolm kuud kestnud ettevalmistuskoolituse jooksul omandanud teadmisi ja oskusi, mis on vajalikud õppija arengust lähtuvaks õpetamiseks.

Kümme värsket programmis osalejat asub sellel aastal tööle klassiõpetajana, kuus inimest hakkab õpetama inglise keelt. Kolm inimest asub õpetama matemaatikat, sama palju on programmi 13. lennus loodus­ainete ning ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetajaid. Kaks inimest asuvad tööle eesti keele ja kirjanduse õpetajana ning veel üks eesti keele kui teise keele õpetajana.

Noored Kooli on vabaühendus, mis loob kasvukeskkonna haridusvaldkonna eestvedajate kujunemiseks, et iga laps Eestis saaks väga hea hariduse. Selleks valitakse programmi eri elualadelt võimekaid eestvedajaid, kes ei ole õpetajaks õppinud, kuid kes soovivad anda oma panuse Eesti haridusse ja töötada vähemalt kaks aastat koolis õpetajana. Programm pakub neile koostöös Tallinna ülikooliga mitmekülgset õpetamis- ja juhtimiskoolitust ning tugisüsteemi. Pärast kaht aastat saavad programmis osalejad otsustada, kas soovivad jätkata tööd õpetajana või suunduda haridusvaldkonna teistele tasanditele.

Noored Kooli on aastate jooksul toonud haridusse üle 200 inimese, kellest enamik töötab siiani haridusvaldkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles