Madison süüdistab Vaherit vana asja kinni mätsimises (12)

Copy
Jaak Madison EKRE valimispeol.
Jaak Madison EKRE valimispeol. Foto: Eero Vabamägi

Eurosaadikust Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna liige Jaak Madison ütles, et mõistab erakonnakaaslasest siseminister Mart Helme soovi algatada politsei- ja peadirektori (PPA) Elmar Vaheri osas distsiplinaarmenetlust. 

Madisoni mõistmine tugines kuuldud juttudele peadirektori korruptiivsest käitumisest. 

«Üks asi, mida olen kuulnud, puudutab eelmise aasta lugu,» ütles Madison. Tema teada leidis Elmar Vaheri juhtimise all aset juhtum, kus politseiametnikud tabasid avalikkusele tuntud isiku kriminaaljoobes auto roolist, kuid jätsid ta karistamata. 

«Pandi ohtu kaasliiklejad ja sellest on kindlasti teadlik PPA peadirektor. Selle kohta on tekkinud tõsiseid küsimusi. Üks küsimus on, et mis seal täpselt juhtus. Teine küsimus on, et miks on see isik karistusregistri järgi puhas,» ütles Madison. Madison pidas silmas sotsiaaldemokraadist Hannes Rummi. 

Hannes Rumm
Hannes Rumm Foto: Mihkel Maripuu

Madison rääkis, et on kuulnud veel juhtumeid. «2017. lõpus oli konkurss PPA peadirektori asetäitja kohale. Konkursi korraldaja oli sama isik, kes konkursi võitis. See on asjaolu, millest ta pidi olema teadlik. Ma ei ole kindel, kuidas see sobitub õigusriigi kultuuri, kui sellised konkursid võivad läbi minna,» ütles ta. 

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles