Lauri Lugna: mina ei ole allkirjastanud Elmar Vaheri töölepingu peatamist (15)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
KredExi ja EASi ühendasutuse uus juht Lauri Lugna.
KredExi ja EASi ühendasutuse uus juht Lauri Lugna. Foto: Tairo Lutter

Siseministeeriumi asekantsler Lauri Lugna ütles Postimehele, et tema ei ole allkirjastanud PPA peadirektori Elmar Vaheri töölepingu peatamist.

«Mina ei ole täna ühtegi sellist dokumenti allkirjastanud,» ütles Lauri Lugna Postimehele pärast Elmar Vaheri antud pressikonverentsi.

Lugna rääkis, et kuulis temanimelise allkirjaga dokumendist täna kella kahe ja kolme vahel. «Elmar Vaher helistas mulle pärast kohtumist Helmega. Ma ütlesin talle, et mina seda allkirja (Vaheri ametist peatamise dokumendi allkirja – toim) ei pannud,» selgitas Lugna.

Lugna sõnul on olukord segane ning vajaks kiiremas korras poliitikute poolset selgitamist. «Ma ei saa aru, mis toimub,» ütles Lugna. 

Foto: Erik Prozes

Siseministri ülesannetes Martin Helme esitas täna politsei- ja piirivalve peadirektor Elmar Vaherile tema ametist vabastamise teate, millel Vaher nägi siseministri kantsleri Lauri Lugna allkirja. 

Lugna ütles Postimehele, et tema sellist allkirja pole pannud. See on võimalik, kuna ministeeriumis on kasutusel välja prinditud paberid, kus on juba kantsleri digitaalse allkirja märge peal, et need hiljem digitaalselt ära vormistada. 

Kantsler teatas hiljem, et temale teadaolevalt esitati Vaherile dokumendi projekt. Kuna dokumendil puudub ajatempel, siis ei saa seda pidada ka võltsinguks.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles