Martin Helme: mõistan Jüri pahameelt ja vabandan tema ees (26)

Postimees
Copy
Martin Helme
Martin Helme Foto: Erik Prozes / Postimees

Siseminister Mart Helme (EKRE) puhkuse ajal tema kohuseid täitev rahandusminister Martin Helme (EKRE) tunnistas, et sekkus PPA juhi Elmar Vaheri tagandamise katsel «kiiresti ja jõuliselt teise ministri haldusalasse».

«Muidugi, kogu tekkinud poliitilise paanika taustal pean tunnistama, et tegin vea, et sekkusin nii kiiresti ja jõuliselt teise ministri haldusalasse,» kirjutas Helme oma Facebooki seinal. «Mul oli küll teema läbi arutatud erakonnakaaslasest siseministriga, aga peaministriga mitte. Tuleb tunnistada, et see ei olnud korrektne, mõistan Jüri pahameelt ja vabandan tema ees. Eks õpin kogu elu.»

Vaid ligi pool tundi varem kirjutas Martin Helme sotsiaalmeedias, et Elmar Vaher esitas pressikonverentsil «väga huvitava versiooni viimaste päevade ja eriti tänase päeva sündmustest» ning süüdistas Vaherit ebaaususes.

PPA juhi Elmar Vaheri sõnul kohtus ta täna Martin Helmega, rahandusministriga siseministri ülesannetes ning Helme tegi talle ettepaneku omal soovil tagasi astuda.

«Kohtumiselt sain kaasa kaks paberit: minu nimel valmis kirjutatud lahkumisavalduse, millele ma alla ei kirjutanud, ning siseministri käskkirja minu teenistusest vabastamiseks, mis on sisult õigustühine,» ütles Vaher. «Mind on ametisse nimetanud Vabariigi Valitsus ja valitsus saab mind ka ametist vabastada.»

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles