Soe vesi meelitab ­ikka veel suplema

Siiri Erala
, peatoimetaja
Copy
Seljametsa supluskohas lustisid teisipäeva õhtul lapsed.
Seljametsa supluskohas lustisid teisipäeva õhtul lapsed. Foto: Urmas Luik

Eesti esirannas Pärnus sündis tänavusuvine puhkajate rekord – 7000 inimest – juuli teise poole kuumal nädala­lõpul. Praegu tuleb parematel päevadel rannalisi 600. Ometi on merevesi supluskõlblik.

Veetemperatuur on Pärnu keskrannas püsinud 20 kraadi ligidal ja vesi on vetikavaba. Hoiatuslippe on vetelpäästjad üles tõmmanud hoopis muudel põhjustel.

“Kolmapäeva hommikul oli näiteks laine väga kõrge ja panime hoiatuseks välja punase lipu. Silmale võib selline laine ilus vaadata olla, aga tegelikult on sügav ja tugev, mis isegi surfarid ära väsitab, rääkimata tavalisest puhkajast. Samuti on äikest viimasel ajal palju olnud,” rääkis G4S-i Pärnu rannavalve vanem Kalli Lomp.

Äikese tõttu võib lipu värv päästetornide mastis päeva jooksul mitu korda muutuda. Piisab müristamisest, kui rannavalvurid rohelise või kollase kanga punase vastu vahetavad. “Äikesega ujuja ei pane ohtu üksnes ennast, vaid ka päästjad. Mõni hommik algab igati kena rannailmaga, aga siis tõmbab äike rannamõnude nautimisele kriipsu peale,” jutustas Lomp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles