Putini onupoja juhitav ehitusfirma sai Jakuutias mahuka teehanke

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Putin (58)on Vladimir Putini onupoeg
Igor Putin (58)on Vladimir Putini onupoeg Foto: SCANPIX

Peaminister Vladimir Putini onupoja Igor Putini juhitav firma ehitab Jakuutias Kolõma föderaalmaanteed, kirjutab tänane Kommersant.

Surguttruboprovodstroi, mille presidendiks on Igor Putin, omandas 51-protsendise osaluse Jakuutia firmas Ehitusvalitsus nr 888 (SU-888).

Kommersant kirjutab viitega isiklikule allikale, et SU-888 võitis detsembri alguses Föderaalse maanteeameti (Rosavtodor) korraldatud pakkumise, mis hõlmas Kolõma maantee ühe lõigu ehitamist 1,3 miljardi rubla ulatuses.

Allikate sõnul ei oodanud Jakuutia ärimehed SU-888 võitu, kuna ettevõte on viimasel ajal võidelnud finantsraskustega.

Ehitusvalitsuse nr 888 müügihinda ei avalikustatud.

SU-888 peadirektor Aleksandr Gommerštadt rääkis Kommersandile, et 49 protsenti aktsiatest jäid praegusele omanikule. Tema sõnul aitab omanikeringi laienemine kaasa tegevusvaldkonna suurenemisele ja parandab ettevõtte olukorda.

Föderaalmaantee Kolõma, mis on 2032 kilomeetrit pikk, ühendab Jakutskit ja Magadani. Maanteest 1197 kilomeetrit kulgeb Jakuutias, ülejäänud 835 kilomeetrit Magadani oblastis.

58-aastane Igor Putin on Vladimir Putini isa venna Aleksandr Putini poeg. Eelmise aasta detsembris hakkas ta juhtima Venemaa ühte suurettevõtet Surguttruboprovodstroid (loodud 2005), mis ehitab torujuhtmeid energiafirmadele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles