Tanel Kiik: Helmetel napib valitsemiskogemust (4)

Copy

Politsei- ja piirivalveameti peadirektori Elmar Vaheri ametist kangutamise katse siseminister Mart Helme ja rahandusminister Martin Helme poolt näitab nende vähest valitsemise kogemust, leiab sotsiaalminister Tanel Kiik (Keskerakond).

Tanel Kiik ütles intervjuus Postimehele, et Elmar Vaheri tagandamist ei ole valitsuses kordagi arutatud ning Vaherile kuulub peaminister Jüri Ratase kindel poolehoid. «Ei olegi ühtki tõendit või reaalset argumenti tema väljavahetamiseks,» kinnitas Kiik.

Küsimusele, kuidas Helmed on põhjendanud, miks nad ei arutanud Vaheri ametist vabastamise küsimust enne valitsuskabinetis, vastas Kiik, et kui ministril tekib taoline soov, siis tuleb selle küsimusega pöörduda peaministri poole.

«See küsimus, kuidas selliste otsusteni jõutakse, kuidas selliseid käike tehakse – see, tundub, et on tingitud nende (Helmete – toim.) vähesest kogemusest valitsuses. Ilmselt arusaamast, et see õigus on olemas ka siseministril, antud juhul tema ülesandeid täitnud rahandusministril,» märkis sotsiaalminister.

«Tegelikult, nagu ma viitasin, sellist õigust ei ole. Kui on sellist soovi tõstatada teemat, arutada küsimust valitsuse tasandil, siis tuleb selle palvega pöörduda peaministri poole, kes saab siis otsustada, kas ta sellist ettepanekut üldse arutlusele võtab või mitte,» ütles Kiik.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles