Siseministeeriumi asekantsler vassis kärpekoosoleku protokolli kohta (48)

Copy
Politseijuht Elmar Vaheri ametist lahtikangutamine sai eile ootamatu lisanüansi, kui siseministeeriumi asekantsler asus Postimehe jaoks koosoleku protokolli Vaheri seisukohast negatiivselt täiendama.
Politseijuht Elmar Vaheri ametist lahtikangutamine sai eile ootamatu lisanüansi, kui siseministeeriumi asekantsler asus Postimehe jaoks koosoleku protokolli Vaheri seisukohast negatiivselt täiendama. Foto: Erik Prozes/Eero VabamÄgi

Siseministeeriumi asekantsler Piret Lilleväli esitas eile Postimehele juunikuus toimunud koosoleku protokolli kohta valeinfot, lisades sinna märke, et allasutused ei tohi kärbete käigus töötajaid koondada. Tegelikult sellist otsust ametlikult koosolekul vastu ei võetud ega protokolli kirja pandud.

Postimees küsis eile siseministeeriumilt teabenõudega välja dokumendid, memod, koosolekute protokollid ja muud dokumendid, mis näitavad politsei- ja piirivalveametile (PPA) ning teistele siseministeeriumi haldusala asutustele tehtud kärpeettepanekute sündimise protsessi.

Esitasime teabenõude, et jõuda selgusele, kas ministrite Mart ja Martin Helme süüdistused Elmar Vaheri aadressil, mis puudutavad valetamist ja «otsuste enda kätte võtmist» koondamisettepaneku tegemisel, vastavad tõele või mitte. Postimehele saadetud vastuses tõi siseministeerium 5. juunil toimunud koosoleku protokollis välja punkte, mille kohta hiljem selgus, et tegelikus protokollis neid kirjas ei ole.

Kommentaarid (48)
Copy
Tagasi üles