Galerii: endiselt heas vormis Alphaville pani Kasepää lauluväljaku rõkkama

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy

Laupäeva õhtul astus Kasepää laululaval üles 1980. aastatel kuulsust kogunud popansambel Alphaville, kes tõi väikese Peipsi-äärse Kasepää laululava pea puupüsti rahvast täis. Autode rivi ulatus kontserdipaigast mõne kilomeetri kaugusel asuva Jõhvi-Tartu maanteeni.

Enne Alphaville'i astus üles Shanon, kes sai rahva soojendamisega igati hakkama, ning pärast pooletunnist pausi tõttas lavale Alphaville eesotsas ansambli solisti Marian Goldiga (kodanikunimega Hartwig Schierbaum).

Tuleb tunnistada, et kuigi Kasepää on pigem väike kontserdipaik, ei teinud Saksamaa popmuusikalegend väikses paigas järeleandmisi ning andis korraliku, ligi 1,5-tunnise kontserdi, pannes ka kogu kuulajaskonna ühes rütmis kaasa hüppama ja plaksutama.

Ka Alphaville'i solist Marian Gold ei hoidnud end tagasi: 65-aastane laulja hüppas ja kargas ka ise kontserdi rütmikamate lugude ajal korralikult kaasa. Siiski, kui laulja lugude vahepeal rääkis, oli kuulda, kuidas ta korralikult hingeldas, kuid laulude ajal polnud millestki aru saada, et tema hääl oleks väsinud.

Solist on ka ainuke Alphaville'i liige, kes on bändis püsinud selle algusest saadik. Ülejäänud praegused bändiliikmed on Alphaville'iga liitunud alles sel sajandil. Basskitarrist Alexandra Merl tuli bändi kolm aastat tagasi.

Ka näitas Alphaville, et neile läheb korda see, mis ilmas toimub. Ühe loo pühendasid nad kliimamuutuste vastu. Pala «Next generation» keskel skandeerisid Alphaville'i liikmed «Fridays for Future», mis on üleilmse kliimaaktsiooni pealkiri.

Ka ei jäänud mängimata ansambli kõige suuremad hitid. Alphaville ei lasknud Kasepääle tulnud rahval kaua marineerida ning oma ühe kuumima hiti «Big in Japan» esitasid nad neljanda loona. Ülejäänud menupalad, nagu «Sounds like a Melody» ja «Forever young», jäid kontserdi lõpufaasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles