Hispaania nõustus migrandilaeva oma sadamasse lubama (2)

Copy
Migrandilaev Open Arms.
Migrandilaev Open Arms. Foto: Alessandro Serrano/AFP/Scanpix

Hispaania valitsus soostus täna vastu võtma vabaühenduse Proactiva Open Arms päästelaeva, viidates seejuures Itaalia "käsitamatule" keeldumisele lubada alusel randuda.

Peaminister Pedro Sánchez andis Algecirase sadamale korralduse olla valmis laeva Open Arms vastuvõtuks, teatas tema büroo. Alus on juba mitu päeva ankrus Itaalia Lampedusa saare lähedal.

Valitsus viitas «kiireloomulisele olukorrale laeval» ja «Itaalia võimude käsitamatule otsusele sulgeda oma sadamad migrantidele». 

Vabaühendus märkis, et Madridi otsus on seotud laeva pardale jäänud 105 migrandi, sealhulgas kahe lapse talumatu olukorraga.

«Hispaania sadamad ei ole Open Armsile kõige lähemad ega turvalisemad, kuid praeguseks on Hispaania ainus riik, mis on nõustunud seda vastu võtma,» märkis Open Arms

Itaalia parempopulistlik siseminister ja ühtlasi asepeaminister Matteo Salvini on keeldunud lubamast päästelaevadel Itaalias randuda. 

Laupäeval lubas Itaalia valitsus vastu tahtmist Open Armsil olnud 27 lapsmigrandil maale tulla, kuid ülejäänutel kästi siiski pardale jääda. 

Prantsuse siseministeerium teatas täna valmisolekust võtta Open Armsilt vastu 40 migranti, kes vastavad põgenikustaatuse saamiseks vajalikele tingimustele.

Migrantidel peab olema «vajadus kaitseks», on öeldud ministeeriumi avalduses. Vabaühenduse Proactiva Open Arms aluse pardal on 105 migranti, kes korjati Vahemerelt üles umbes kahe nädala eest.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles