Pantvangist vabanenud supertankeri meremehed pääsevad koju

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saudi Araabia supertankeri Sirius Star meeskonnaliikmed pääsevad pärast kahekuulist pantvangiks olemist varsti perekondade juurde.


Laeva omanikfirma Vela International kinnitas täna esimest korda, et Somaalia piraadid lasid tankeri ja 25 meremeest vabaks, vahendas AFP.

Küll aga keeldus tegevjuht Saleh K'aki avaldamast, kas firma maksis lunaraha või mitte.

Meil on väga hea meel teatada, et kõik meeskonnaliikmed on turvalises kohas, seisab tegevjuhi avalduses. Kõik meeskonnaliikmed on tervise juures ning meeste meeleolu on hea, seisab ametlikus teates.

«See oli väga raske aeg nende ja loomulikult perekondade jaoks. Oleme õnnelikud teatades nende peredele, et meeskonnaliikmed võivad varsti alustada koduteed,» on kirjas pressiteates.

Naftatankeri hinnaks on hinnanguliselt 150 miljonit dollarit, selle last maksis laeva kaaperdamise ajal 15. novembril 2008 umbes 100 miljonit dollarit.

Uudis 330-meetrise Sirius Stari vabastamisest paiskus meediasse eile, omanikfirma Vela saatis pressile vastava teate aga täna.

Laeva 25-liikmelises meeskonnas oli Suurbritannia, Horvaatia, Saudi Araabia, Filipiinide ja Poola kodanikke. Tankeri kapten oli poolakas.

AFP andmetel maksid saudid üleeile piraatidele lunarahaks 3 miljonit dollarit. Mereröövlid nõudsid laeva vabastamise eest 25 miljonit dollarit. 

Kuus piraati uppusid pärast supertankerilt lahkumist, kuna nende väike kaater läks põhja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles